huawei
5

Xiaomi Pad 6 neće okusiti Android 15 iako hardverski to može

Xiaomi Pad 6 korisnici su razočarani promjenom planova tvrtke koja je iznenada uklonila Android 15 kao nadogradnju, ističući važnost transparentnosti i dosljednosti u softverskoj podršci kao ključnih elemenata za očuvanje povjerenja korisnika.

Potvrđeno je da će prošlogodišnji Xiaomi Pad 6 dobiti i Android 14 i Android 15. Međutim, Xiaomijeva web stranica sada kaže da će tablet dobiti samo Android 14.

Xiaomi Mix Fold 4 – specifikacije na dlanu

Dok Apple nastavlja nadopunjavati svoje iPade najnovijim iPadOS ažuriranjima, Android tableti često su na udaru slabe softverske podrške. Još 2023. godine Xiaomi je obećao dvije velike nadogradnje operativnog sustava za Xiaomi Pad 6.

1 15

Međutim, oštrooki korisnik @SavageAryan007 primijetio je da je Xiaomi krišom prekršio svoje obećanje. Arhivirana verzija Xiaomijeve web stranice Sigurnosnog centra potvrdila je da će Xiaomi Pad 6 ispunjavati uvjete za ažuriranja za Android 14 i Android 15.

Xiaomi uklonio popularnu značajku iz MIUI (HyperOS) – korisnici u nevjerici

Međutim, u svojoj trenutnoj iteraciji, Android 15 je u potpunosti uklonjen bez naizgled ikakvog objašnjenja. Međutim, tablet će nastaviti primati sigurnosna ažuriranja svakih 90 dana do lipnja 2026., kao što je obećano.

2 1

Trenutni plan tvrtke HyperOS navodi Xiaomi Pad 6 kao prihvatljivog primatelja, iako nije spomenuo vremenski okvir. Xiaomi tek treba službeno priznati situaciju.

Xiaomi 15 serija bit će skuplja u odnosu na aktualne modele

Do tada je najbolje suzdržati se od prosuđivanja. Xiaomi Pad 6 može imati više nego dovoljno vatrene snage za pokretanje HyperOS 2.0 koji pokreće Android 15, i čovjek se ne može ne zapitati zašto ga je Xiaomi smatrao nekompatibilnim.

3 1

Softverska podrška je jedno od ključnih pitanja s kojima se suočavaju korisnici Android tableta. Dok Apple nastavlja osiguravati ažuriranja za svoje iPade dugi niz godina, mnogi proizvođači Androida često su ograničeni u pružanju dugoročne podrške za svoje uređaje.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ recenzija

Xiaomi, kao jedan od vodećih proizvođača pametnih uređaja, suočava se s istim izazovima. Nedavni slučaj s Xiaomi Pad 6 podsjeća nas na važnost transparentnosti i dosljednosti u obećanjima proizvođača prema svojim korisnicima.

Xiaomi predstavio nove pametne satove

Prošle godine, Xiaomi je predstavio Xiaomi Pad 6, tablet visokih performansi s Android operativnim sustavom. U početku je obećao korisnicima dvije velike nadogradnje operativnog sustava, uključujući Android 14 i Android 15. Međutim, nedavno otkriće korisnika @SavageAryan007 otkrilo je da je tvrtka promijenila svoje planove.

Posljednje Xiaomi MIUI ažuriranje uzrokuje zamrzavanje telefona – evo kako riješiti problem

Prema arhiviranoj verziji Xiaomijeve web stranice Sigurnosnog centra, Xiaomi Pad 6 bio je planiran za primanje nadogradnji na Android 14 i Android 15. Međutim, nedavno ažuriranje stranice iznenada je uklonilo spomen Androida 15, ostavljajući korisnike u neizvjesnosti o budućnosti softverske podrške za ovaj tablet.

4 9

Iako će Xiaomi Pad 6 nastaviti primati sigurnosna ažuriranja do lipnja 2026. godine, što je pozitivan pomak prema osiguranju dugoročne podrške, izostanak Androida 15 kao planirane nadogradnje razočarao je mnoge korisnike.

Xiaomi otkriva HyperOS ažuriranja za prvu polovicu 2024

Ovo nije prvi put da proizvođači softvera mijenjaju svoje planove za podršku starijim uređajima. Međutim, važno je istaknuti da takve promjene mogu značajno utjecati na iskustvo korisnika i njihovo povjerenje u marku. U slučaju Xiaomija, nedostatak jasne komunikacije oko ove promjene dodatno je pogoršao situaciju.

5

Korisnici su ostali s mnogim pitanjima o budućnosti njihovih uređaja. Hoće li Xiaomi pronaći način da omogući Android 15 na Xiaomi Pad 6 putem alternativnih rješenja poput HyperOS-a?

Xiaomi otkriva HyperOS ažuriranja za prvu polovicu 2024

Hoće li buduća ažuriranja nadoknaditi nedostatak Androida 15 ili će korisnici biti prisiljeni na nadogradnju na noviji model? Ova pitanja ostaju bez odgovora dok Xiaomi ne pruži jasno objašnjenje situacije.

6 4

Dok se čeka službeno priopćenje od Xiaomija, korisnici mogu osjećati nelagodu zbog nedostatka informacija i jasnoće u vezi s budućnošću njihovih uređaja.

Xiaomi SU7 u prodaju kreće 28.03.2024.

S obzirom na visoku cijenu pametnih tableta i očekivanja korisnika, transparentnost i dosljednost u pružanju softverske podrške postaju ključni elementi u očuvanju povjerenja korisnika.

U međuvremenu, Xiaomi Pad 6 i dalje ostaje moćan uređaj s impresivnim hardverskim karakteristikama. S obzirom na potencijalne mogućnosti kao što je HyperOS 2.0, postoji nada da će korisnici ipak dobiti priliku za iskustvo najnovijih verzija Android operativnog sustava.

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Bez obzira na trenutnu situaciju, ovo može poslužiti kao podsjetnik da, iako su performanse i hardver važni, podrška softvera igra ključnu ulogu u dugoročnom zadovoljstvu korisnika.

Najčitanije