huawei
ff44

Xiaomi uklonio popularnu značajku iz MIUI (HyperOS) – korisnici u nevjerici

Xiaomi je neočekivano uklonio popularnu značajku pozadinske video reprodukcije iz svog sučelja HyperOS, vjerojatno pod pritiskom Googlea, što je razočaralo mnoge korisnike koji su cijenili tu funkcionalnost. Unatoč tome, otvorenost Android platforme pruža nadu za alternativne pristupe zadovoljenju potreba korisnika.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ recenzija

U neočekivanom potezu, Xiaomi je odlučio ukloniti popularnu značajku pozadinske video reprodukcije koja je bila dostupna korisnicima putem MIUI 12, a sada više neće biti dostupna u HyperOS-u.

Xiaomi 15 serija bit će skuplja u odnosu na aktualne modele

Ova odluka kineskog brenda izazvala je razočaranje među korisnicima koji su cijenili tu funkciju. Čini se da je uklanjanje ove značajke povezano s upozorenjem od strane Googlea, što je navelo Xiaomi da je eliminira.

ff44

Do sada je mogućnost reprodukcije videa u pozadini s isključenim zaslonom bila dostupna samo za premium korisnike. Ova značajka omogućila je korisnicima da lako slušaju glazbu ili prate video sadržaj dok su koristili druge aplikacije ili imali isključen zaslon.

Xiaomi SU7 u prodaju kreće 28.03.2024.

S obzirom na to da je ova mogućnost postojala u aplikacijama poput YouTubea, mnogi su korisnici bez premium pretplate koristili tu značajku za svoje svakodnevne potrebe.

tekst3naslovna 1

Xiaomi će postupno ukloniti ovu značajku iz okvira video alata s nadolazećim ažuriranjima. Kutija s alatima za video bila je visoko hvaljena zbog svojih korisnih značajki i dodana je u MIUI 12. Međutim, sada, u najnovijoj verziji sučelja, HyperOS-u, neće biti moguće reproducirati video s isključenim zaslonom.

Prve Xiaomi 15 Pro specifikacije, stiže u listopadu

Korisnici koji su navikli na ovu značajku bit će prisiljeni potražiti alternative. Jedna od opcija je pretplata na YouTube Premium, koja omogućava reprodukciju videa u pozadini bez obzira na status zaslona. To je razočaravajuća vijest za mnoge koji su uživali u slobodi korištenja ove značajke bez dodatnih troškova.

1 15

Za korisnike koji su već nadogradili na MIUI 12, MIUI 13, MIUI 14 ili HyperOS (MIUI 15), važno je napomenuti da će ova funkcija biti onemogućena ako nadograde sigurnosnu aplikaciju. Xiaomi je jasno istaknuo da je ovo službeno, naglašavajući da je to nužan korak kako bi se pridržavali pravila Googlea.

Posljednje Xiaomi MIUI ažuriranje uzrokuje zamrzavanje telefona – evo kako riješiti problem

Unatoč razočaranju korisnika, važno je imati na umu da postoje alternative. Android je operativni sustav otvorenog koda, što znači da korisnici imaju mogućnost prilagodbe sučelja prema vlastitim željama.

2 10

S malo istraživanja i truda, korisnici mogu pronaći načine za nadogradnju ili prilagodbu svojih uređaja kako bi zadovoljili svoje potrebe, čak i nakon uklanjanja ove značajke od strane Xiaomi-a.

Xiaomi otkriva HyperOS ažuriranja za prvu polovicu 2024

U konačnici, iako je ova odluka izazvala nezadovoljstvo među korisnicima, otvorenost Android platforme pruža nadu da će se pronaći alternativni načini za zadovoljavanje potreba korisnika za pozadinskom reprodukcijom videa.

Najčitanije