huawei
ff44

Posljednje Xiaomi MIUI ažuriranje uzrokuje zamrzavanje telefona – evo kako riješiti problem

Aktualno MIUI ažuriranje donosi probleme vezane uz neprestani restart telefona, stoga ako još niste pričekajte s nadogradnjom.

Nedavno ažuriranje softvera tvrtke Xiaomi izazvalo je značajne probleme za korisnike njihovih uređaja, uključujući Xiaomi, Redmi i POCO telefone.

iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Ovo neispravno ažuriranje rezultiralo je beskonačnim petljama ponovnog pokretanja na zahvaćenim uređajima, što ih je učinilo praktički neupotrebljivima.

Xiaomi je odmah reagirao na široko rasprostranjene pritužbe korisnika na internetu te je potvrdio uzrok problema. Isključivo je identificiran problem s ažuriranjem njihove sistemske aplikacije pod nazivom System UI Plugin.

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Ispostavilo se da je ovo ažuriranje prvotno bilo namijenjeno samo uređajima koji koriste HyperOS, no nespretnom greškom uvedeno je i na širi raspon telefona temeljenih na MIUI platformi.

Screenshot 2023 01 15 18 51 07 951 com.miui .home

 

Ova nepodudarnost kompatibilnosti rezultirala je petljama ponovnog pokretanja nakon instalacije, što je frustriralo i oštetilo funkcionalnost mnogih uređaja.

Xiaomi otkriva HyperOS ažuriranja za prvu polovicu 2024

Xiaomi je brzo reagirao na situaciju i uklonio pogrešno ažuriranje iz online izvora kako bi spriječio daljnje širenje problema. Ipak, za one korisnike koji su već pogođeni, tvrtka je preporučila kontaktiranje tehničke podrške za pomoć.

Screenshot 2023 01 15 18 51 21 287 com.miui .home

Posebno su upozorili korisnike da se suzdrže od pokušaja samostalnog rješavanja problema jer to može rezultirati gubitkom podataka, osim ako nije napravljena odgovarajuća sigurnosna kopija.

Call of Duty: Warzone Mobile stiže 21.03.2024.

Iako točan broj pogođenih korisnika nije bio poznat, Xiaomi je tvrdio da je utjecao samo na “mali broj” uređaja. Izvješća o problemu brzo su se proširila na raznim platformama, uključujući Xiaomi subreddit i stranice za podršku na društvenim mrežama poput Twittera.

Screenshot 2023 01 15 18 51 07 951 com.miui .home

Ovaj incident nije prvi put da se Xiaomi suočava s problemima prilikom ažuriranja softvera, što dodatno naglašava važnost opreza pri pristupanju ažuriranjima.

⚠️WARNING POST⚠️
byu/andygoh_0226 inXiaomi

Kako bi se smanjili rizici od takvih incidenata, korisnicima se preporučuje onemogućavanje automatskih ažuriranja na njihovim telefonima. Na ovaj način, čak i ako dođe do problema s ažuriranjem, neće odmah utjecati na funkcionalnost uređaja.

Samsung Galaxy A35 5G koštat će 379€

Za korisnike koji se trenutno suočavaju s problemima proizašlim iz nedavnog ažuriranja aplikacije sustava, preporučuje se da se obrate službenim postprodajnim kanalima podrške tvrtke Xiaomi radi pravilnih smjernica i rješenja problema. Ovakva vrsta podrške može biti od vitalnog značaja za rješavanje problema i vraćanje funkcionalnosti pogođenih uređaja.

Najčitanije