Banner
7

Temu – dobra kupovina ili obična scam navlakuša?

Mi balkanci smo rođeni da odmah sve što je novo isprobamo i da se "navučemo" na to. Pravi primjer toga je i online trgovina "Temu" koja je od nedavno dostupna (čitaj mi balkanci smo je otkrili). Dok je neki nazivaju "balkansim aliexpressom" drugi u njoj vide ništa drugo nego scam. Što je od toga istina?

Nećemo vas pitati jeste li već čuli za Temu. To je online trgovina slična Aliexpressu, koja nudi sve i svašta po vrlo pristupačnim cijenama.

2 8

Možda već imate ispunjenu košaricu ili ste primijetili oglase, ali prije nego što kliknete “Kupi”, evo nekoliko odgovora o ovom sveprisutnom web mjestu za kupnju.

iPhone 16 donosi iznenađujući redizajn – nalik onome na X i 11 modelima

Temu je postala go-to destinacija za mnoge kupce. Nazivaju je “balkanskim Aliexpressom” jer stvari često stižu brže nego kad se naruče s drugih popularnih platformi. Kako god, možda ste se zapitali kako zapravo funkcionira kupovina na Temu i zašto su cijene tako niske.

1 10

Da biste započeli kupovinu na Temu, možete posjetiti njihovu web stranicu na temu.com ili koristiti besplatne aplikacije za Android i iOS. Potrebno je napraviti minimalno 10€ prometa, ali to ne bi trebao biti problem s obzirom na široku ponudu koju Temu nudi.

Litij-Silikonske baterije: Revolucija kapaciteta u elektronskim uređajima

Jedno od najčešćih pitanja je zašto su cijene na Temu tako niske. Temu pokušava privući kupce svojim izuzetno niskim cijenama, možda čak i prodajući proizvode s gubitkom.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Iza Temua stoji PDD Holdings, tvrtka s jakim financijskim potporama, što omogućuje Temuu da operira s nižim cijenama.

5 1

Preselili su svoje službeno sjedište iz Kine u Irsku kako bi izbjegli potencijalne probleme s američkim nadzorom kineskih aplikacija i tarifama.

No, postavlja se pitanje po kojoj cijeni dolaze ovi jeftini proizvodi. Istraživanja su pokazala da Temu nema sustav za osiguravanje poštivanja zakona o sprječavanju prisilnog rada, što može rezultirati proizvodima napravljenim pod prisilom. To je pitanje koje budi moralnu zabrinutost kod mnogih kupaca.

Circle to Search dugo će ostati ekskluziva za Samsung

Iako Temu nudi širok izbor proizvoda, treba biti oprezan s nekim aspektima. Postoji velika količina generičkih proizvoda, ali i mnogo krivotvorina.

Mnogi prodavači na Temu krše pravila intelektualnog vlasništva, koristeći dizajne drugih brendova bez odobrenja. To može rezultirati nezadovoljstvom kupaca koji misle da kupuju originalne proizvode, a dobiju kopije ili loše kvalitete.

Što se tiče dostave, ne možete očekivati Amazon Prime dvodnevnu dostavu. Temu obećava slanje narudžbi u roku od sedam do 15 dana, ali to nije uvijek slučaj.

Apple 2026. planira predstaviti sklopivi uređaj – zamijenit će iPad Mini

Ako vaša narudžba kasni, možete dobiti kredite za buduće kupovine. Također, Temu nudi postupak povrata novca ako se narudžba ne pošalje u roku od 15 dana, ali treba imati na umu da je rok za povrat 90 dana od kupnje, a ne od primitka narudžbe.

3 7

Ukratko, Temu je popularna online trgovina s niskim cijenama i širokim izborom proizvoda, ali postoje neka pitanja oko etičnosti i kvalitete proizvoda.

4 5

Prije nego što se odlučite na kupovinu, dobro je razmisliti o svim aspektima i biti svjestan mogućih izazova koji mogu nastati.

Za kraj, koje je vaše mišljenje o Temu online trgovini? Gledate li na Temu (nakon pročitanog članka) drugačijim očima? Svoje mišljenje javite nam u komentare.

Preuzmite Temu:

GooglePlay-button400x400

AppStore-button400x400

Najčitanije