Banner
ff 13

Android 15 Beta 1.2 – manje ažuriranje s velikim novitetima

Google aktivno radi na poboljšanju stabilnosti Androida 15 kroz redovita beta ažuriranja, s najnovijim izdanjem Beta 1.2 koje rješava ključne probleme poput zamrzavanja aplikacija, pražnjenja baterije i rušenja sustava, čime znatno poboljšava performanse i korisničko iskustvo.

Ažuriranje softvera može značajno poboljšati performanse i stabilnost uređaja, a upravo to Google nastoji postići s novim izdanjem Android 15 Beta 1.2.

Android 15 ima i dobru značajku za one koji vole surfati pred spavanje

Ovo ažuriranje dolazi samo nekoliko dana nakon prethodnog, Beta 1.1, demonstrirajući Googleovu posvećenost brzom adresiranju i rješavanju problema koji su se pojavili u ranoj fazi testiranja.

ff 13

Android 15, iako još uvijek daleko od konačne verzije stabilnosti, dobiva redovita ažuriranja koja ciljaju specifične probleme kao što su zamrzavanje aplikacija, nenadano pražnjenje baterije i sistemska rušenja. Upravo takvi problemi su riješeni u najnovijem ažuriranju Beta 1.2, koje je objavljeno 25. travnja.

Pixel 9 i Android 15 implementiraju satelitsku komunikaciju

Značajke novog ažuriranja obuhvaćaju poboljšanja koja su direktno odgovor na prijave korisnika o spomenutim problemima. Među njima, problem sa zamrzavanjem aplikacija, koji je kod nekih korisnika izazivao poruke “Aplikacija ne reagira”, riješen je u ovoj verziji. Također, problem s titranjem zaslona koji je prijavljen u prethodnim beta izdanjima, sada je adresiran.

ff 3

Uz ispravke grešaka, Beta 1.2 donosi i poboljšanja performansi koja bi trebala minimizirati problem s prekomjernim pražnjenjem baterije, što je bio znatan problem u ranijim verzijama.

Android 15 daje dodatnu sigurnost Wi-Fi povezivanju

Ova poboljšanja sugeriraju da je Android 15 Beta 1.2 značajno stabilniji izdanje. Unatoč tome, Google i dalje upozorava korisnike na potencijalne preostale probleme iz prethodnih betaverzija, što znači da se korisnici i dalje mogu susresti s nekim poteškoćama.

3 4

Google je svoje ažuriranje najavio putem objave na Redditu te ažuriranim bilješkama o izdanju. Tvrtka ističe da je riječ o “manjem ažuriranju”, ali stvarna poboljšanja su daleko od minorne prirode.

Android 15 (beta 1) vraća u život Pixel 6 Pro

Među ostalim ispravkama, Beta 1.2 adresa i sistemske greške poput onih vezanih za povratne geste koje nisu funkcionirale, te problema s aplikacijom postavki koja se rušila prilikom pokušaja dodavanja novih otisaka prstiju.

3 7

Program Android Beta for Pixel omogućava korisnicima rani pristup ovim ažuriranjima. Svi uređaji koji su upisani u ovaj program, uključujući modele poput Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel 7a, Pixel 7 Pro, i druge, automatski će dobiti Android 15 Beta 1.2 kao OTA (over-the-air) ažuriranje.

Xiaomi Pad 6 neće okusiti Android 15 iako hardverski to može

Google napominje da može proći do 24 sata dok uređaj ne primi ažuriranje, ali korisnici mogu ručno provjeriti dostupnost ažuriranja putem opcije “Ažuriranja sustava” u izborniku postavki na svom uređaju.

1 9

Ovaj proaktivan pristup u rješavanju problema te brza isporuka ažuriranja odražavaju Googleovu predanost u pružanju stabilne i pouzdane verzije Androida svojim beta testirima.

Najčitanije