Banner
1 24

ByteDance: Radije bi onemogućili Amerikancima TikTok, nego pristali na prodaju

Američka vlada, pod vodstvom predsjednika Joea Bidena, usvojila je zakon koji daje ByteDanceu, vlasniku TikToka, ultimatum da proda svoj američki posao ili se suoči sa zabranom, dok ByteDance odbija prodaju i planira osporiti zakon na sudu, ističući važnost svojih algoritama za operacije.

Američka vlada je nedavno odobrila značajan zakonodavni paket usmjeren na jačanje nacionalne sigurnosti, koji je potpisao predsjednik Joe Biden.

TikTok pred zabranom u SAD-u

Novi zakon postavlja ultimatum kompaniji ByteDance, matičnoj tvrtki popularne društvene mreže TikTok. Prema novim propisima, ByteDance ima rok od devet mjeseci da proda američki dio svog poslovanja lokalnoj kompaniji. Ukoliko to ne učini, TikTok će se suočiti s efektivnom zabranom na američkom tržištu.

1 24

Ova odluka dolazi u vrijeme kada su tenzije između Sjedinjenih Američkih Država i Kine na visokoj razini, posebno u područjima tehnologije i digitalne sigurnosti.

TikTok sve bliži potpunoj zabrani

TikTok, koji je iznimno popularan među američkim korisnicima, našao se pod povećalom zbog zabrinutosti vezanih za privatnost podataka i moguću manipulaciju informacijama.

ff 9

Prema izvještajima Reutersa, ByteDance nije voljan prodati svoj američki posao i radije bi vidio platformu zatvorenu nego u rukama drugih. Ključni elementi TikTokovog poslovanja, kao što su algoritmi za personalizaciju sadržaja, su vitalni za operacije ByteDancea, što prodaju čini posebno kompliciranom. Stoga, ByteDance planira osporiti ovaj zakon pred sudom i nada se da će uspjeti blokirati njegovu implementaciju.

TikTok testira virtualne influensere – budućnost ili propast?

U međuvremenu, medij The Information objavio je izvještaj koji sugerira da ByteDance razmatra prodaju većinskog udjela u TikToku, ali bez uključivanja svojih ključnih algoritama.

tekst2naslovna

Ove informacije su izazvale dodatne spekulacije na tržištu, ali su kasnije demantirane u službenom priopćenju koje je ByteDance objavio na kineskoj medijskoj platformi Toutiao.

TikTok poboljšava iskustvo na sklopivim uređajima s “potpunom nadogradnjom”

Ovaj slučaj ilustrira složenost globalnog tržišta i izazove s kojima se suočavaju multinacionalne kompanije u reguliranim industrijama. Dok američka vlada teži zaštiti nacionalne sigurnosti, kompanije poput ByteDance bore se za očuvanje svojih poslovnih interesa i inovativnih tehnologija.

tekst2naslovna 6

Ovaj zakon također postavlja pitanja o budućnosti digitalne trgovine i međunarodnih odnosa u digitalnom dobu, gdje su granice između zemalja sve manje važne, a kontrola podataka postaje sve značajnija.

TikTok se prilagođava pravilima EU – nepersolizirani “For you feed” prvi je korak

Sudska bitka koja se nazire bit će važan presedan za buduće regulative u tehnološkom sektoru, posebno kada su u pitanju aplikacije i platforme koje koriste milijuni Amerikanaca.

Najčitanije