Banner
tekst4naslovna 2

Njuškalo donosi vodič kako sigurno kupovati / prodavati na poznatoj njušci

Kako sigurno koristiti Njuškalo "najpoznatiju njušku" - donosimo vam detalje.

Barem ste jednom čuli i bili na Njuškalu.

njuskalo Huawei

Radi se o poznatoj internetskoj „njušci” odnosno web trgovini gdje se može prodavati i kupovati. Kako bi se ono rekla „ima svega – od igle do lokomotive”.

A1 dobio milijunska kaznu, zbog posljedica Cyber napada

Upravo takve internetske stranice budu vrlo često i metom raznih prevara, krađe podataka, podataka bankovnih kartica i svega općenito vezanog uz sigurnost korisnika na internetu.

tekst4sl1

Jer se znam kako ako nešto želiš prodat na Njuškalu, moraš ostaviti određenu količinu svojih podataka. Na našim stranicama već smo govorili o prevarama na Njuškalu te kako treba biti na oprezu, “OPREZ – nova prevara na Njuškalu“.

Honor Watch ES i GOGOBEST GF600 – kao stvoreni za rekreaciju

Danas u ovoj aktualnoj 2022. godini i s novim internetskim prijetnjama, želimo to iskustvo „malo osvježiti” ali i dalje da sve ostane u pogledu Njuškala.

Samsung odustaje od Galaxy S22 FE u korist Ultre

Sada ovdje nećemo govoriti o kategorijama koje Njuškalo na svojim stranicama donosi i što se sve unutar njih može pronaći. Ali želimo reći kako je proces same pretrage sadržaja poprilično jednostavan i intuitivan.

tekst4sl2

Te će „okruženje” internetska stranica biti prvo jednostavno za pregled, bez obzira o kome bilo riječi. Ipak kada se nešto kupuje, odnosno prodaje treba slijediti nekoliko koraka kako bi vaša sigurnost na Njuškalu ostala netaknuta, nenarušena.

Qualcomm predstavlja Snapdragon W5 Gen 1 i W5+ Gen 1 – čipove za pametne satove

Jer „današnjim” internetom surfaju različiti prevaranti, koji imaju različite metode prevara i traženja potencijalnih žrtva. Stoga uvijek treba biti na vrlo velikom ako ne i najvećem oprezu.

Njuškalo nam u tome želi pomoći s nekoliko odličnih savjeta a to su:

  • Koristi samo Njuškalo poruke kad prodaješ i kupuješ na Njuškalu
  • Kad prodaješ, nikad ne upisuj svoj CVC/CVV
  • Uvijek provjeri link i plaćaj isključivo sigurnim platnim uslugama
  • Pazi s kime dijeliš svoje podatke
  • Pazi na što ćeš kliknuti i što ćeš instalirati na svoj uređaj
  • Uvijek koristi sigurnu lozinku i redovito ju mijenjaj
  • Redovno nadograđuj svoj operativni sustav
  • Koristi programe i rješenja za zaštitu
  • Surfaj na sigurnoj wi-fi mreži

Ovi savjeti se ne čine toliko strašnima i teškima a mogu nam svakako (i nama i vama) pomoći prilikom svakodnevnog surfanja Njuškalom. Ono što nam je posebno drago je to da se navedeni savjeti vrlo jednostavno mogu pretočiti i na ostale slične web adrese pa i na čitav internet koji dana svi jako dobro znamo kao „mreža svih mreža”.

Netflix stao na kraj „dijeljenju” lozinki

Naravno postoje i mnogi drugi (različiti) možda i učinkovitiji načini da se dobije sigurnosti na internetu i da čuvamo svoje podatke a tako svakako i sami sebe.

Test kamera Huawei P50 Pocket, P40 Pro+, Samsung S22+, S22 Ultra, Xiaomi 12 Pro

Jer kako čuvamo sebe u stvarnom svijetu, isto tako se moramo čuvati i na internetu pa i na Njuškalu koji je dio te „mreže svih mreža”. Ali bez potrebe za dodatnih trošenjem novca (kupovanjem nekih servisa i usluga) kako bi dobili dodatnu sigurnost prilikom surfanja i to samo određeni vremenski period.

njuskalo

Stoga sve što je potrebno je biti malo više na oprezu kada se koristimo internetom te kupujemo i prodajemo nešto na njemu (i pročitati jednostavno ove elemente koje smo naveli) i tada će užitak korištenja interneta odnosno kupovine i prodaje na Njuškalu biti još i veći.

Najčitanije