huawei
10 9
XiaomiSU7#

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Xiaomi SU7 došao je na Europski kontinent.

Iako još nedostupan na europskom tlu, Xiaomi SU7 već je ostavio svoj trag na europskim prostorima. To se dogodilo na MWC sajmu, jednom od najznačajnijih tehnoloških događaja u godini, gdje je Xiaomi predstavio svoje prvo električno vozilo – SU7.

Renault 5 E-Tech: Spoj retro šarma i modernih inovacija

Kako prenose portal ArenaEv  ovaj tehnološki div odlučio je demonstrirati svoj impresivni EV na MWC-u umjesto na Ženevskom sajmu automobila koji, usput rečeno, započinje danas.

Xiaomi SU7 – pregled interijera

Dok smo stajali pored SU7 Maxa na podiju MWC-a, imali smo priliku promatrati ovu eleganciju u herojskoj Gulf plavoj boji. Xiaomi je postavio perimetar oko automobila, no činilo se kao da postoji izvjesna doza rezerve prema prisutnim medijima.

Predsjednik Xiaomija, Lu Weibing, dodatno je podigao atmosferu postavljanjem objave na Weibu, pitajući svoje obožavatelje jesu li impresionirani SU7.

Xiaomi SU7 i zimske radosti uz dostupne cijene

Kasnije je nagovijestio da će Xiaomi ciljati na prodaju oko 20 milijuna jedinica, temeljem uspjeha svojih vrhunskih pametnih telefona na kineskom tržištu. Weibing je također istaknuo tvrtkinu predanost od 10 milijardi dolara za razvoj poslovanja s električnim vozilima.

U intervjuu, Weibing je najavio planove Xiaomija za početak masovne isporuke SU7 tijekom drugog kvartala ove godine. Predstavljeni model SU7 na MWC-u bio je SU7 Max s pogonom na sve kotače i impresivnom snagom od 664 KS (495 kW).

Xiaomi otkriva HyperOS ažuriranja za prvu polovicu 2024

Ovaj EV raspolaže baterijom kapaciteta 101 kWh i arhitekturom od 800 V, omogućujući mu domet od iznenađujućih 800 km prema CLTC standardima, dok do stotke ubrzava za samo 2.8 sekundi.

Automobil, dug gotovo 5 metara, odiše elegancijom svojih oblina, bez ijednog oštrog kuta. Tijelo vozila reflektira svjetlost poput cirkusa, s prednjim i stražnjim spojlerima koji pridonose sportskom izgledu i aerodinamičnosti.

Tri naslova koje morate pogledati na Netflixu ovog ožujka

Linija krova glatko se spušta u spojleru nalik pačjem repu, integriranom u stražnji prtljažnik, gotovo stvarajući dojam fastbacka. Impresivno je što SU7 ima koeficijent otpora zraka od samo 0.195Cd, što ga čini jednim od najaerodinamičnijih serijskih vozila na tržištu.

Aktivni zračni tuneli duž bočnih strana i stražnjeg dijela vozila dodatno poboljšavaju aerodinamiku, pomažući u stabilnosti i kočenju pri visokim brzinama.

Tecno otvorio novi horizont na MWC-u: Od gaming konzola do pametnih robotičkih pasa

No, unatoč svim ovim zapanjujućim karakteristikama, još uvijek nam nedostaju informacije o cijeni i datumu otpreme za europske kupce. Očekivano je da će proći neko vrijeme prije nego što te informacije postanu dostupne, ako uopće postanu.

Najčitanije