Banner
1 38

HarmonyOS dolazi na globalno tržište

Xu je istaknuo suradnju s programerima i integraciju ključnih aplikacija kao temelj za postizanje ambicije da HarmonyOS postane treća najpopularnija mobilna platforma svijeta, unatoč američkim sankcijama i tehnološkoj konkurenciji.

Tijekom Summita analitičara 2024. godine, aktualni predsjednik Huaweija, Xu Zhijun, iznio je strategiju tvrtke za globalno širenje, nakon što se učvrste temelji na domaćem tržištu.

Huawei Pura 70 Ultra – kad se perjanica ogoli do detalja

Huawei ambiciozno planira pozicionirati svoj operativni sustav HarmonyOS kao treću najpopularniju opciju na svjetskom tržištu mobilnih operativnih sustava, unatoč trenutnim američkim sankcijama koje stoje na putu njihovih globalnih ambicija.

1 38

Xu je naglasio kako će Huawei intenzivno surađivati s programerima aplikacija te će im pružiti potrebnu podršku, alate i motivaciju za razvoj i unaprjeđenje aplikacija za HarmonyOS.

Huawei na Watch 4 seriju satova dovodi HarmonyOS 4.2

Strategija se primarno temelji na konsolidaciji na kineskom tržištu, gdje istraživanja pokazuju da preko 99% korisnika svoje vrijeme provodi koristeći manje od 5000 aplikacija. Stoga, Huawei želi prvo usavršiti i integrirati ove ključne aplikacije u svoj operativni sustav prije nego što proširi ponudu na globalnu razinu.

5 7

Prema predsjedniku, oko 4000 aplikacija već je optimizirano za novu verziju HarmonyOS-a, poznatu kao HarmonyOS NEXT, što je u skladu s planiranim tempom razvoja.

Huawei do kraja godina planira isporučiti 10 milijuna Pura 70 telefona

Međutim, Xu priznaje da je za ostvarenje cilja od milijun aplikacija potrebno još vremena i truda, posebice u smislu privlačenja i motiviranja većeg broja programera.

1 1

Nezavisni izvori ističu da HarmonyOS doživljava značajan rast na kineskom tržištu. Očekuje se da će Huaweijev operativni sustav uskoro premašiti popularnost iOS-a u Kini, postavši tako drugi najpopularniji mobilni operativni sustav u zemlji.

Huawei Watch Fit 3 – isti kao i Apple Watch

Ovaj rast ukazuje na potencijal HarmonyOS-a da izgradi čvrstu bazu korisnika i aplikacija, što bi moglo biti ključno za njegov uspjeh na međunarodnom tržištu.

Huaweijeva strategija fokusira se na dugoročnu viziju u kojoj HarmonyOS ne samo da će nadmašiti konkurenciju u Kini, nego i postati značajan igrač na globalnoj sceni mobilnih operativnih sustava.

Huawei na Watch 4 seriju satova dovodi HarmonyOS 4.2

Izazovi su brojni, uključujući geopolitičke napetosti i konkurenciju s drugim tehnološkim divovima, ali Xuovo vodstvo pokazuje odlučnost u ostvarivanju tih ciljeva.

Huawei u 2024. donosi 5,000 aplikacija za HarmonyOS Next

Huawei očito računa na svoju sposobnost inoviranja i prilagodbe u teškim uvjetima, što bi moglo definirati njegovu buduću ulogu u tehnološkom svijetu.

Najčitanije