Banner
Huawei FreeBuds Pro 2 3

Huawei FreeBuds Pro 2 recenzija

Ako proguglate, Huawei FreeBuds 2 Pro je model iz 2018. No ovo su Huawei FreeBuds Pro 2, netko je zeznuo te nazive. Srećom, to je jedino što nije dobro kod Huawei FreeBuds Pro 2 slušalice, dapače: ovo su vjerojatno najbolje in ear slušalice koje možete kupiti! Evo zašto

Ocjena čitatelja9 Votes
61
95

Od Huawei FreeBuds Pro 2  sam očekivao što i od ostalih FreeBuds slušalica: oduvijek nude mnogo za uložen novac. I imaju dobar zvuk u svojoj klasi, te najnapredniji ANC – aktivno poništenje buke.

Tako je već godinama, slušao sam ih manje više sve, no da me sad s vremenskim odmakom od testa pitate za detalje, hmm – ne bih ih znao.

S druge strane, imate neke uređaje / gadgete koji trajno ostavljaju dojam. Primjerice, zlatni Huawei Watch GT2 – kad ga je proljetos vidjela moja bolja polovica, ispale su joj oči. Iako je vidjela baš sve pametne satove koje sam dobio na test, i ima starijeg – također zlatnog – Samsunga. Pa sad ima Huawei. Ljepši joj je i od novog keramičkog ili titanijskog GT3.

Ili, Huawei P20 Pro – night mod je promijenio svijet fotografija.

U tu klasu spadaju i nove FreeBuds Pro 2. Da spoilam zaključak: ako ih čujete, kupit ćete ih. Kako sam ih dobio na test prije službene prezentacije, bio sam uvjeren da će biti znatno skuplje od 200 eura…

Huawei FreeBuds Pro 2
Huawei FreeBuds Pro 2

Huawei FreeBuds Pro 2 specifikacije i cijena

 • Hi-Res Dual Sound: Bluetooth 5.2, LDAC Hi-Res kodek, AAC i SBC
 • Simultana Bluetooth veza s dva uređaja
 • Quad Magnet 11 mm
 • Dinamički drajveri, frekvencijski odziv 14-48 Hz
 • Trostruki adaptivni ekvilajzer
 • Ultra-niska latencija za igranje igara
 • Hibridna tehnologija aktivnog poništavanja buke s 3 mikrofona, do 47 dB za različite vrste ušnog kanala
 • Inteligentni Dynamic ANC – Ultra Mode, Cosy Mode i General Mode
 • Otporan na prašinu i vodu (IP54)
 • Baterija od 55 mAh nudi 4 h (sa ANC-om) / 6,5 h (bez ANC-a) reprodukcije, baterija od 580 mAh u kućištu nudi 30 h (bez ANC-a) / 18 h (bez ANC-a) reprodukciju s kućištem za punjenje, USB Type-C
 • 47.5 × 67.9 × 24.5 mm kućište, masa 52.1 g; masa pojedine slušalice 5.9 g

Kućište, ergonomija, mogućnosti.

Huawei FreeBuds Pro 2 nisu nasljednici postojećih FreeBuds 4 slušalica, nego FreeBuds Pro modela iz 2020. godine.

Izgledaju slično, nijansu su lakši – iako kućište nije perolagano – a hvale se i izdržljivom baterijom. Do 6.5 sati reprodukcije je dobra vrijednost, ja sam odvrtio nekih 5.5, sve bez ANC-a.

Huawei FreeBuds Pro 2 4

Huawei je u svoje flagship slušalice ugradio čak tri mikrofona, koji u kombinaciji s adaptivnim poništenjem buke mogu utišati buku za čak 47 dB(A).

Razgovori su kristalno čisti, a niti vjetar do brzine od 6 m/s (22 km/h) nimalo ne smeta. 11 mm driver pogoni čak četiri magneta, a i ANC i ekvilajzer su adaptivni i prilagođavaju se okolini / muzici koju slušate. Sjajna, i jedinstvena stvarčica u praksi.

Huawei se udružio s francuskom HiFi tvrtkom Devialet, koja je zaslužna za kvalitetu zvuka.

 

Hi-Res Dual Sound je najbolje što postoji za prijenos zvuka u in ear slušalicama.

Osobno, super mi je što se radi o slušalicama sa silikonskim umetkom. Osim što su ugodnije za nošenje od otvorenih in ear modela, nude i bolji bas te bolje utišavanje buke.

OK, to je mnogo specifikacija, ono što treba zapamtiti jest – da su Huawei FreeBuds Pro 2 tehnološki najbolje slušalice na tržištu, s najboljim prijenosom zvuka, najboljim utišavanjem buke i jako dobrim zvukom.

Huawei FreeBuds Pro 2 12 e1656273859446

Ergonomija je jako dobro pogođena, ovo su jedne od rijetkih slušalica koje sam komforno nosio dulje od pola sata i to s defaultnim silikonima.

Osobno, baš i ne volim slušalice sveukupno, ali s Huawei FreeBuds Pro 2 nisam imao nikakvih problema.

Kvaliteta izrade je izvrsna, kako kutije tako i samih slušalica, vidi se na njima kojoj cjenovnoj klasi pripadaju.

Softver

Huawei AI Life donosi brojne opcije, no prvo sam namjerno upario slušalice na Galaxy S22 Ultra bez ičega.

Stvar radi kako se i očekuje, a kvaliteta zvuka mami osmijeh na lice – no o tome više kasnije.

U aplikaciji možete mijenjati postavke, naučit će vas kako upravljati gestama, nadogradit ćete softver – klasika.

Ako niste sigurni kako vam pristaju defaultni umetci, odvrtite test i dobit ćete povratnu informaciju trebate li koristiti druge gabarite silikonskih umetaka.

Kvaliteta zvuka

Na papiru, ovo je čisti pobjednik – više tehnologije ne nudi nitko drugi. No slušalice se ipak kupuju radi slušanja glazbe.

I upravo je to glavni adut Huawei FreeBuds Pro 2 slušalica. Moja playlista ima 300+ pomno biranih pjesama, od kojih koristim 5 – 10 istih za testiranje slušalice. Ima tu svega, od Yetera / Black Coin Up, Eurythmicsa, Avici, Modern Talking, Fifth Harmony pa do a capella stvari.

Huawei FreeBuds Pro 2 11 e1656275145248

Uobičajeno inicijalno slušanje par pjesama razvuklo se na sat vremena. Znate kako to ide: samo da još ovu pjesmu probam, da čujem kako ova zvuči, ova ima super vokale, ova je bas boosted, ova ima svega pomalo…

Basa ima zaista mnogo, ali nije naporan i ne muti srednje / visoke tonove. Bez obzira što provučete kroz HiRes vezu, bit ćete nagrađeni sjajnim zvukom. Vokali su jako prirodni, nisu obojani ali su super čisti i imate dojam pravog malog koncerta u vašoj glavi…

Da ne duljim previše: ovo su najbolje zvučeće in-ear slušalice koje sam do sada čuo.

Ono što – očekivano,  znatno kvari zvuk, jest kad spojite PC i mobitel, pa slušate i igru i playlistu s mobitela – izbjegavajte.

Što reći na kraju? Huawei FreeBuds Pro 2 ostaju u redakciji, kao nova referenca prema kojoj ću mjeriti sve buduće in ear slušalice.

Huawei FreeBuds Pro 2 recenzija
Ocjena čitatelja9 Votes
61
Izvrsna kvalitea zvuka
Izvrsno poništenje buke
Adaptivni ekvlilajzer + ANC
Izvrsna autonomija
Izvrsna kvaliteta izrade
Hi-Res Audio Wireless prijenos
Cijena
Ništa posebno
95
Najčitanije