Banner
1 56

Apple Mac Mini s M3 čipom “preskače se” u korist modela s M4

Apple planira preskočiti izdavanje Mac mini modela s M3 čipom i umjesto toga lansirati modele s naprednijim M4 čipovima krajem ove godine, očekujući značajna poboljšanja u performansama, posebno u pogonu umjetne inteligencije.

Prema izvještaju Marka Gurmanna iz Bloomberga, Apple vjerojatno neće izdati Mac mini s M3 čipom, već će pričekati za veće ažuriranje koje uključuje M4 čipove krajem ove godine.

Apple 07.05.2024. predstavlja nove iPad Pro i Air modele

U najnovijem izdanju svog biltena “Power On”, Gurman navodi da ne očekuje osvježenje Mac mini linije s M3 čipovima. Posljednje ažuriranje Mac minija dogodilo se u siječnju 2023. s uvođenjem M2 i M2 Pro čipova.

1 56

Dodane su i druge nove značajke poput dva dodatna Thunderbolt 4 porta i HDMI 2.1 porta za M2 Pro modele, podrška za Wi-Fi 6E uz kompatibilne rutere te Bluetooth 5.3.

Apple (ipak) dozvolio igranje retro igara na iPhone-u

Gurman je prethodno predviđao da će Apple lansirati nove modele Mac minija s M4 i M4 Pro čipovima “između kraja 2024. i početka 2025. godine”.

Otkriveno: iPhone 16 s Action Button i prve makete

Sada objašnjava da, s novim Mac mini modelima koji se očekuju krajem godine, nema prostora za izdavanje M3 modela prije toga, što ukazuje na to da je vjerojatno kako će ti stolni računari preskočiti M3 generaciju.

Apple vs. EU: Od Svibnja odobrava NFC plaćanje i izvan Apple Pay-a

Ovaj presedan nije novost u Appleovoj politici proizvodnje. Naime, iMac je ranije preskočio M2 čip, čekajući veće poboljšanje performansi koje je donio M3 čip krajem prošle godine.

2 45

S nadolazećom serijom M4 čipova, očekuje se da će Mac mini doživjeti znatno poboljšanje performansi procesora u usporedbi s trenutnim modelima koji koriste M2 seriju. Također se špekulira da će M4 čipovi imati unaprijeđeni Neural Engine koji će poboljšati izvršavanje zadataka umjetne inteligencije.

iPhone 17 Plus imati će manji zaslon, ističu glasine

Appleova strategija preskakanja generacija čipova može biti usmjerena na maksimiziranje tehnoloških unapređenja i efikasnost u proizvodnji. Kao rezultat, krajnji korisnici mogu očekivati moćnija i učinkovitija računala koja ne samo da prate najnovije tehnološke trendove, već ih i predvode.

Ookla 5G test otkriva: Galaxy S24 brži od iPhonea 15

Ovaj pristup također odražava Appleovu posvećenost inovacijama i kontinuiranom poboljšanju svojih proizvoda, unatoč tome što to ponekad znači izostanak godišnjih ažuriranja za određene proizvode.

Najčitanije