Banner
tekst4sl3 1

Samsung Galaxy Watch7 s praćenjem razine šećera u krvi

Neinvazivno praćenje razine šećera u krvi predstavlja revolucionarni korak u razvoju nosivih tehnoloških uređaja. Prema najnovijem izvješću iz Južne Koreje, Samsung se priprema za lansiranje svoje nove generacije pametnih satova, Galaxy Watch7, koja bi mogla uključivati i ovu inovativnu funkcionalnost. Izvješće detaljno opisuje sastanak na visokoj razini koji se održao u medicinskom centru Samsunga u Seulu. Na sastanku je sudjelovao Hon Pak, viši potpredsjednik Samsung Electronicsa i šef odjela za digitalno zdravstvo, zajedno s članovima savjetodavnog odbora Samsung Health. Glavna tema razgovora bila je napredak u tehnologiji praćenja šećera u krvi te mogućnosti njene implementacije u nosive uređaje. Pored toga, razmatrani su i drugi značajni napretci, uključujući upotrebu umjetne inteligencije u monitoringu zdravlja te tehnologije za detekciju srčane aritmije i hipertenzije. Iako konkretni tehnički detalji o funkciji praćenja šećera nisu otkriveni, očekivanja su velika. Samsung je poznat po svojoj predanosti inovacijama i tehnološkom liderstvu, stoga nije iznenađujuće da bi mogli biti pioniri u ovoj oblasti. Ova funkcija bi mogla koristiti napredne senzore ili biometrijske tehnike koje omogućuju korisnicima da dobiju precizne informacije o svojoj razini šećera u krvi bez potrebe za invazivnim metodama. Osim toga, očekuje se da će serija Galaxy Watch7 biti predstavljena 10. srpnja, istog dana kada bi trebali biti predstavljeni i drugi uređaji poput Galaxy Ringa, te novih verzija preklopnih telefona, Galaxy Fold6 i Flip6. Novi sat će navodno sadržavati Exynos W940 čipset, koji je prema izvješćima 50% učinkovitiji od svog prethodnika, te će nuditi do 32 GB prostora za pohranu. Ovaj tehnološki napredak otvara nove mogućnosti ne samo za pojedinačne korisnike koji žele aktivno upravljati svojim zdravstvenim stanjem, već i za zdravstveni sektor u cjelini. Praćenje šećera u krvi na neinvazivan način moglo bi značajno poboljšati kvalitetu života dijabetičara i onih koji su u riziku od razvoja dijabetesa, omogućavajući im da pravovremeno reagiraju na promjene u svom metabolizmu. Uz to, integracija umjetne inteligencije dodatno potencira mogućnosti personaliziranog praćenja zdravlja, čime Samsung ne samo da potvrđuje svoju poziciju lidera u tehnološkim inovacijama, već i doprinosi općem poboljšanju zdravstvenih ishoda na globalnoj razini.

Neinvazivno praćenje razine šećera u krvi predstavlja revolucionarni korak u razvoju nosivih tehnoloških uređaja. Prema najnovijem izvješću iz Južne Koreje, Samsung se priprema za lansiranje svoje nove generacije pametnih satova, Galaxy Watch7, koja bi mogla uključivati i ovu inovativnu funkcionalnost.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Izvješće detaljno opisuje sastanak na visokoj razini koji se održao u medicinskom centru Samsunga u Seulu. Na sastanku je sudjelovao Hon Pak, viši potpredsjednik Samsung Electronicsa i šef odjela za digitalno zdravstvo, zajedno s članovima savjetodavnog odbora Samsung Health.

tekst2naslovna 6

Glavna tema razgovora bila je napredak u tehnologiji praćenja šećera u krvi te mogućnosti njene implementacije u nosive uređaje. Pored toga, razmatrani su i drugi značajni napretci, uključujući upotrebu umjetne inteligencije u monitoringu zdravlja te tehnologije za detekciju srčane aritmije i hipertenzije.

Samsung One UI 6.1.1 raspolagat će s AI videom

Iako konkretni tehnički detalji o funkciji praćenja šećera nisu otkriveni, očekivanja su velika. Samsung je poznat po svojoj predanosti inovacijama i tehnološkom liderstvu, stoga nije iznenađujuće da bi mogli biti pioniri u ovom području.

tekst4sl1

Ova funkcija bi mogla koristiti napredne senzore ili biometrijske tehnike koje omogućuju korisnicima da dobiju precizne informacije o svojoj razini šećera u krvi bez potrebe za invazivnim metodama.

Samsung za 10.07.2024. najavljuje Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip/Fold6 modeli i Galaxy Ring

Osim toga, očekuje se da će serija Galaxy Watch7 biti predstavljena 10. srpnja, istog dana kada bi trebali biti predstavljeni i drugi uređaji poput Galaxy Ringa, te novih verzija preklopnih telefona, Galaxy Fold6 i Flip6.

tekst4sl3 1

Novi sat će navodno sadržavati Exynos W940 čipset, koji je prema izvješćima 50% učinkovitiji od svog prethodnika, te će nuditi do 32 GB prostora za pohranu.

Samsung Galaxy Watch 7 (Pro) i “extra” autonomija baterije

Ovaj tehnološki napredak otvara nove mogućnosti ne samo za pojedinačne korisnike koji žele aktivno upravljati svojim zdravstvenim stanjem, već i za zdravstveni sektor u cjelini.

tekst4sl4

Praćenje šećera u krvi na neinvazivan način moglo bi značajno poboljšati kvalitetu života dijabetičara i onih koji su u riziku od razvoja dijabetesa, omogućavajući im da pravovremeno reagiraju na promjene u svom metabolizmu.

Samsung Galaxy Watch7 s tri modela i 32GB interne memorije

Uz to, integracija umjetne inteligencije dodatno potencira mogućnosti personaliziranog praćenja zdravlja, čime Samsung ne samo da potvrđuje svoju poziciju lidera u tehnološkim inovacijama, već i doprinosi općem poboljšanju zdravstvenih ishoda na globalnoj razini.

Najčitanije