Banner
IG NeoQLED1

Samsung je 18 godina br.1 u svijetu televizora

Samsung Electronics se pohvalio pomalo nevjerojatnom brojkom: vodeći su na svjetskom tržištu TV uređaja čak 18 godina za redom! Vrlo impresivna i rijetko viđena dominacija jednog brenda, u bilo kojoj industriji.

Agencija za istraživanje tržišta Omdia objavila je da je Samsung ostvario udio od 30,1% na globalnom tržištu televizora u 2023. godini, potvrđujući svoj status kao lider industrije od – 2006. godine.

Ovaj uspjeh velikim je dijelom rezultat strateškog fokusa tvrtke na premium kategorije i televizore s velikim ekranom, predvođene najmodernijim QLED i OLED modelima. 

Od predstavljanja 2017. godine, linija Samsung QLED TV uređaja, uključujući najnovije modele Neo QLED, premašila je ukupnu prodaju od 40 milijuna jedinica. Samo u 2023. QLED linija ostvarila je prodaju od 8,31 milijuna jedinica. 

18Y Global No.1

Prema izvješću, Samsung je potvrdio svoje značajno vodstvo u sektoru premium TV uređaja, posebice televizora većih od 75 inča i s cijenom preko 2500 dolara.

Tvrtka je zabilježila impresivan udio od 60,5% u prodaji televizora s cijenom većom od 2500 dolara, dok je istovremeno zadržala prednost s udjelom u prodaji od 33,9% za televizore veće od 75 inča.

Osim toga, zahvaljujući snažnoj prodaji modela od 98 inča, televizori veći od 90 inča zadržali su prednost s udjelom od 30,4% na tržištu. 

Samsung OLED TV S90C 22

Nadovezujući se na uspjeh ultra velikih i vrhunskih televizora na tržištu, Samsung je također postigao značajne rezultate u sektoru OLED televizora.

Linija Samsung OLED televizora zabilježila je prodaju od 1,01 milijun jedinica u 2023. godini, osvojivši udio od 22,7%. S proširenjem OLED linije u 2024. godini, očekuje se da će se  i udio tvrtke na tržištu OLED televizora značajno povećati u 2024. godini. 

„Ponosni smo što smo prepoznati kao tržišni lider u TV sektoru globalnog tržišta već 18 godina, što potvrđuje trajno povjerenje i odanost naših kupaca”, rekao je Esw Jong, predsjednik i direktor vizualnih zaslona u Samsung Electronics.

„Duboko smo posvećeni napretku industrije i trudimo se, uz iznimnu kvalitetu slike, nuditi značajnija i vrijednija iskustva.” 

FB NeoQLED

Samsung Electronics predstavio je revolucionarni NQ8 AI Gen3 procesor na CES 2024 sajmu, označavajući početak ere AI zaslona.

Napredak u najmodernijim čipovima i mogućnostima postavit će nove standarde pametnih televizora, integrirajući umjetnu inteligenciju u Tizen OS kako bi postavili AI zaslone kao središte inovacija pametnog doma.

I ova će godina biti ispunjena značajnim Samsung inovacijama. S napretkom u procesorima i vrhunskim AI značajkama, Samsung je na putu daljnje transformacije kućne zabave i postavljanja novih standarda u sektoru TV uređaja. 

Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/hr.

Najčitanije