Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA 

Uvjeti korištenja sadržaja s portala Preporucamo.com regulirani su Uvjetima korištenja sadržaja. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja sadržaja koji su na snazi te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje što uključuje forume, komentare i ostale usluge portala Preporucamo.com.

Preporucamo.com portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja poslovnih partnera i oglašivača te linkova na vanjske stranice. Preporucamo.com nema nadzor nad sadržajem vanjskih stranica te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Preporucamo.com omogućava korisnicima dijeljenje sadržaja/objava na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće.

Preporucamo.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, niti za štetu nastalu korištenjem objavljenih poslovnih oglasa.

Uredništvo portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo portala koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Za sve objavljene sadržaje (komentari ili forum) pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Uredništvo portala zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
Uredništvo portala ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

 

AUTORSKA PRAVA

Preporucamo.com portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, bez dozvole urednika ili vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ako je dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA

Drugi portali i internetske stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka isključivo kao vijest od najviše 600 znakova uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst na Preporucamo.com portalu , u obliku izvornog imena članka koje je ujedno i link na članak. U slučaju da članak ima manje od 600 znakova, dozvoljeno je prenošenje maksimalno polovine članka. Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima.

Sve sadržaje, upute, preporuke, savijete Preporucamo.com portala koristite na vlastitu odgovornost i Preporucamo.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Uredništvo portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo portala koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Preporucamo.com portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke korisnika nećemo davati na uvid trećoj strani. Izuzima se uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Ne nasjedajte na lažno predstavljanje putem privatnih poruka, e-pšte ili postova u kojima se netko predstavlja kao administrator ili uredništvo Preporucamo.com portala na forumu i traži vas ikakve podatke, a pogotovo lozinku. Nikad vas nećemo tražiti lozinku. Riskirate gubitak vlastitog profila.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera te telekomunikacijske opreme
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

REGISTRACIJA I KORIŠTENJE FORUMA

– zabranjeno je vrijeđanje ostalih korisnika, korištenje govora mržnje, poticanje svađa na osobnom/nacionalnom/vjerskom nivou
– objava sadržaja koji krše zakone RH (slike, simboli ili izjave koje promoviraju pedofiliju, diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, kršenje autorskih prava, veličanje kaznenih djela, kao i postavljanje linkova na takve sadržaje)
– namjerno nepregledno citiranje, lažiranje tuđeg posta editiranjem citata i iskorištavanje mogućnosti moderiranja vlastitog topica za obračunavanje s neistomišljenicima putem uklanjanja njihovih postova
– objavljivanje privatnih podataka drugih korisnika i objavljivanje privatnih poruka, lažno predstavljanje
– naslovi i postovi pisani isključivo Caps Lockom smatraju se nepristojnima (deranje) i bit će uklonjeni (caps lock, bold i italic služe za posebno i namjerno naglašavanje važnijeg dijela posta, ne za promoviranje svog posta zbog veće uočljivosti)
– zabranjena je pornografija
– slike koje nemaju veze s temom ili su prevelike smatrat će se spamom
– namjerno ometanje rada moderatora, poput ponavljanja izbrisanih postova i ignoriranje upozorenja

Pod spam komentarima podrazumijevaju se
– kladioničarske ponude tipova i sistema
– piramidalni načini zarade
– reklame, linkovi na reklame
– ostali pozivi na internet zaradu
– klasični spam postanjem velikog broja kopija istog posta ili namjerno otvaranje puno istih ili besmislenih topica u svrhu ometanja rada Foruma

U slučaju zlouporabe mogućnosti prijave, dakle prijavljivanja nečega što ne spada u gornje kategorije i nije spam, korisniku koji je takvu prijavu poslao korisnički profil će biti ukinut bez obrazloženja.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Preporucamo.com ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zadržavamo pravo ukloniti sadržaj koji smatramo neprimjerenim, vulgarnim, uvredljivim ili koji krši ove Opće uvjete korištenja. Isto tako zadržavamo pravo ukidanja korisničkog računa na forumu bez prethodne najave u slučaju kršenj

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu Preporucamo.com ne odražavaju stav uredništva tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi.

Uredništvo i članovi redakcija Preporucamo.com ne kontroliraju i nisu odgovorni za sadržaje koji razmjenjuju posjetitelji te ne mogu garantirati za istinitost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U potpunosti se odriču svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati uporabom ili zlouporaobm sadržaja na ovom web portalu.

Zabranjeno je lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe. Takvi komentari će se automatski brisati. Također nije dopuštena uporaba uvredljivih korisničkih imena. Zabranjuje se prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja ili korisnika portala.

U komentarima su zabranjeni vrijeđanje, govor mržnje te propagiranje nasilja. Neće se tolerirati vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Izravne prijetnje drugim korisnicima, administratorima, novinarima ili subjetkima članka mogu biti podložne kaznenom progonu.

Zabranjeno je stavljanje linkova na druge internetske stranice koje nemaju veze sa temom članka, odnosno ne pružaju dodatne informacije o temi. Zabranjeno je reklamiranje drugih internetskih stranica i tzv. spamanje. Nije dopuštena uporaba keyeva, hackova, crakova te ilegalnih internetskih stranica za downloadanje.Pisanje isključivo velikim slovima smatra se vikanjem i također će se brisati.

Komentari se moraju držati teme članka. Nije dopušteno međusobno prepucavanje korisnika u komentarima i rasprave koje nemaju veze s temom. Psovke u komentarima nisu dopuštene niti kao stilski izraz. Brisat će se svi komentari u kojima je psovanje usmjereno na ostale korisnike, uredništvo, suradnike ili subjekte članka. Nije dopušteno objavljivanje lažnih informacija s ciljem zavaravanja ili klevete drugih korisnika, uredništva i suradnika ili subjekata članka.

Prije aktiviranja pročitajte svaki komentar. Ako imate nedoumice, provjerite je li u skladu s pravilima. Kršenje bilo kojeg od navedenih pravila u komentarima, diskusijama ili glasu naroda rezultirat će njihovim brisanjem. Krši li korisnik učestalo neku odredbu, njegov korisnički račun kojim komentira biti će blokiran. Redakcija zadržava pravo blokiranja korisničkog računa bez prethodne najave.

Pravila komentiranja napisana su s ciljem da komunikacija na portalu Preporucamo.com budu u skladu s važećim zakonima i općeprihvaćenim normama pristojnog komuniciranja. Svrha komentara je iznošenje mišljenja i rasprava s drugim korisnicima, a svaki oblik njihove zlouporabe kažnjavat će se sukladno odlukama administratora i uredništva. Prilikom pisanja ovih pravila uredništvu Preporucamo.com nipošto nije bila namjera ušutkati kritiku i spriječiti korisničko upozoravanje na pogreške u člancima.

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA 

Preporucamo.com zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na svojim web stranicama bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.  Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim web stranicama.