Banner
2 42

Tesla Model 3 Performance – 510 konja, 3.1s do stotke!

Ne, nije Ludicrous, već je Performance i donosi snagu od 510 konja i domet 528km.

Tesla je početkom prošle godine osvježila svoj Model 3, no verzija Performance tada nije bila uključena.

Međutim, nakon nekoliko tjedana širenja informacija kroz glasine i curenja, novi Model 3 Performance sada je službeno predstavljen.

4 19

Unatoč špekulacijama, model i dalje nosi oznaku Model 3 Performance, a ne nešto poput Model 3 Ludicrous.

Tesla Model 3 Performance 2024: Agresivni dizajn i vrhunske performanse

Novi Model 3 Performance opremljen je s impresivnih 510 konjskih snaga i najvećim okretnim momentom od 741 Nm. Automobil postiže maksimalnu brzinu od 262 km/h i ubrzava od 0 do 97 km/h u svega 2,9 sekundi.

Što se tiče dometa, EPA procjena iznosi 476 km, dok prema WLTP ciklusu iznosi 528 km. U usporedbi s prethodnom verzijom Modela 3 Performance, novi pogonski sklop pruža 22% više kontinuirane snage, 32% više vršne snage te 16% poboljšanja u vršnom momentu. Sve ovo postignuto je uz manju potrošnju energije.

Tesla Model 3 Ludicrous – nekada znana kao performance verzija

Model je također opremljen šasijom prilagođenom za visoke performanse, koja uključuje prilagođeni hardver za povećanu krutost i bolje performanse. Dodatno, vozilo nudi veću udobnost, manji otpor kotrljanja te povećani domet.

1 53

Kotači od 20 inča obučeni su u Pirelli gume koje osiguravaju bolju trakciju izvan zavoja, smanjujući time potrebu za intervencijom sustava kontrole trakcije.

Tesla kreće s postavljanjem volana na desnu stranu za Indijsko tržište

Novi prilagodljivi sustav prigušenja analizira ponašanje vozača i uvjete na cesti u stvarnom vremenu kako bi optimizirao vožnju i upravljanje vozilom, čime se poboljšava udobnost.

2 42

Aerodinamični dizajn vozila smanjen je otpor zraka i poboljšana je ravnoteža uzgona na prednjem i stražnjem dijelu vozila u usporedbi s prethodnim modelom. Novi sportski sjedala pružaju izvanrednu bočnu potporu tijekom dinamične vožnje.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Integrirani Track Mode V3 koordinira motor, kontrolu ovjesa, hlađenje pogonskog sklopa i Teslin Vehicle Dynamics Controller, pružajući stabilnije i dosljednije iskustvo na stazi.

3 33

Novi Model 3 Performance već je dostupan za narudžbu u SAD-u po cijeni od 52.990 dolara, a zanimljivo je da kvalificira za savezni porezni kredit od 7.500 dolara prema Zakonu o smanjenju inflacije, što potencijalno smanjuje početnu cijenu na 45.490 dolara.

Tesla se okreće „reklamiranju” i Musk “predstavlja” nove modele

U Ujedinjenom Kraljevstvu, cijena započinje od 59.990 funti, dok je u Europskoj uniji cijena 56.990 eura prije primjene mogućih poticaja i subvencija. Rokovi isporuke, ako automobil naručite sada, kreću se od svibnja do lipnja za sve navedene regije.

Najčitanije