Banner
1 24

TikTok testira virtualne influensere – budućnost ili propast?

Hoće li ovo biti budućnost ove popularne mreže ili "početak" kraja iste?

Posljednjih godina, umjetna inteligencija (AI) postala je nezaobilazna tema u tehnološkim krugovima. Svjedočimo kako se tehnološke tvrtke sve više usmjeravaju prema integraciji AI u svoje proizvode i usluge, dok platforme društvenih medija poput TikToka također uključuju AI u svoje strategije.

TikTok će moći detektirati kupnju unutar videa

Primjerice, TikTok, popularna platforma za dijeljenje videozapisa, eksperimentira s AI-om u svom oglašavanju, s planovima da uvede AI kreatore koji bi mogli generirati sponzorirani sadržaj za robne marke.

1 24

Plan TikToka je razviti virtualne influencere koji bi mogli promovirati i prodavati proizvode na platformi. Ovi AI avatari koristili bi se skriptama koje bi kreirali oglašivači ili prodavači iz TikTok Shopa.

TikTok poboljšava iskustvo na sklopivim uređajima s “potpunom nadogradnjom”

Međutim, dok su testiranja u tijeku, još je rano za donošenje konačnih zaključaka. Izvori iz The Informationa, putem The Verge-a, ističu da iako je TikTok testirao AI avatare, ti avatari još nisu spremni za široku upotrebu i nisu ostvarili očekivani promet putem e-trgovine u usporedbi s ljudskim influencerima. Ipak, TikTok vjeruje da bi ovi AI tvorci mogli nadopuniti ljudske tvorce, umjesto ih zamijeniti.

tekst2naslovna

Što to znači za ljudske kreatore TikToka? Postavlja se važno pitanje o tome kako će TikTok upravljati financijskim aspektom ovih promjena. Bit će ključno definirati kako će se sponzorski prihodi dijeliti između virtualnih i stvarnih influencera te kako će se osigurati da korištenje AI-a ne ograničava mogućnosti stvarnih ljudi.

OpenAI slučajno otkrio ChatGPT 4.5 – evo što donosi

Uz to, ako TikTok krene s ovim promjenama, morat će biti izuzetno oprezan da ne izazove negativne reakcije svojih korisnika, osobito s obzirom na trenutne napore da se izbjegne potencijalna zabrana aplikacije od strane američkog Kongresa.

tekst2naslovna

U ožujku 2024., Zastupnički dom Kongresa usvojio je Zakon o zaštiti Amerikanaca od aplikacija koje kontrolira strani neprijatelj, usmjeren na tvrtku ByteDance, kinesku matičnu tvrtku TikToka, s ciljem prisiljavanja na prodaju svojih američkih operacija.

TikTok daje obećanje EU u borbi protiv promoviranja terorizma

Napetost oko regulacije TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama dodatno komplicira ovu situaciju. Ukoliko ByteDance ne ispuni zahtjeve, TikTok bi mogao suočiti s ozbiljnim posljedicama, uključujući moguću zabranu poslovanja u SAD-u.

tekst2naslovna 4

Sve ove faktore TikTok mora uzeti u obzir dok razvija i implementira nove funkcionalnosti poput AI kreatora kako bi osigurao svoju stabilnost i održivost u budućnosti.

Najčitanije