Banner
4

Sony Xperia 1 VI značajke i renderi

17.05.2024. Sony će predstaviti Xperia 1 VI model pametnog telefona a već danas imamo prilike vidjeti sve značajke koje nas očekuju.

Sony je najavio predstavljanje svog najnovijeg vrhunskog pametnog telefona, Xperia 1 VI, na događaju koji će se održati 17. svibnja. Nakon nekoliko tjedana nagađanja i curenja informacija, najnovije glasine pružaju nam detaljniji uvid u ono što možemo očekivati od ovog uređaja, uključujući i procurile rendere koje možete vidjeti niže u tekstu.

Sony Xperia 1 VI na tržište će 17.05.2024. s cijenom od 1.143€

Xperia 1 VI predstavljat će znatno poboljšanje u odnosu na svoje prethodnike, a pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 SoC čipset. Opremljen je impresivnim setom kamera koje uključuju ultraširoku kameru od 16 mm, standardnu kameru od 24 mm koja se može pohvaliti 2x optičkim zumom te dostizati efektivnu žarišnu duljinu od 48 mm, te telefoto kameru sa zumom koji pokriva raspon od 85 do 170 mm.

1 3

Ovime se proširuje dosegnuti opseg Xperia 1 V modela, koji je imao maksimalnu žarišnu duljinu od 125 mm. Ostale specifikacije kamere ostaju relativno identične, uključujući mogućnost makro fotografije, za koju Sony tvrdi da će nuditi kvalitetu slike usporedivu s njihovim fotoaparatima punog formata.

Ovo je (navodno) Sony Xperia Ace IV – kompakt koji će doći na globalno tržište

Kako prenosi Android Headlines, velika inovacija očekuje se u području softvera, gdje će Sony nakon godina postojanja više aplikacija za kameru, ovoga puta predstaviti samo jednu, unificiranu aplikaciju za kameru.

2 3

Ova nova aplikacija inspirirana je Sonyjevim Alpha serijom fotoaparata, te će uključivati tehnologiju procjene ljudske poze iz iste serije, omogućujući precizno fokusiranje čak i na subjekte koji su okrenuti ili djelomično zaklonjeni.

Sony Xperia 1 VI i 10 VI – novi zaštitnici modula kamere

Također će biti predstavljena i nova aplikacija Video Creator koja će pojednostaviti proces produkcije videa. Telefon će zadržati 3,5 mm priključak za slušalice, a zvučnici će, kako se navodi, pružati poboljšanu kvalitetu basa i jasnoće zvuka. Xperia 1 VI će biti opremljena mat teksturiranim staklom na poleđini i bit će dostupna u crnoj te “platinasto srebrnoj” boji.

Što se tiče zaslona, priča se da će omjer širine i visine biti 19,5:9, a OLED panel će biti 1,5 puta svjetliji od onog u prethodnom modelu Xperia 1 V. Ploča će naravno podržavati promjenjivu stopu osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz, s brzinom uzorkovanja dodirom od 240 Hz.

Sony Xperia 1 VI – više sličnosti nego različitosti (CAD renderi)

Baterija kapaciteta 5000 mAh integrirat će unaprijeđenu tehnologiju za očuvanje zdravlja baterije, koja bi trebala omogućiti produljenje njenog životnog vijeka na četiri godine. Podrška za bežično i obrnuto bežično punjenje bit će standardne značajke.

Za kupce u odabranim regijama, kupnja Xperia 1 VI uključivat će godinu dana besplatnog pristupa streaming servisu Sony Pictures, kao i do pet filmskih naslova remasteriranih s IMAX videom i DTS zvukom, optimiziranih za prikaz na ovom uređaju.

Najčitanije