Banner
2 16

Android omogućio instalaciju dvije aplikacije istovremeno

Korisnici Android platforme znaju kako je mučno čekati da se "jedna po jedna" aplikacija s Google Play trgovine instalira. Tome je Android odlučio doskočiti i sada je omogućio istovremenu instalaciju dvije aplikacije.

Prema izvještaju 9to5Google, Android je uveo značajno poboljšanje u svoju platformu. S novim ažuriranjem, Android uređaji sada mogu instalirati dvije aplikacije istovremeno, umjesto da čekaju da instalacija prve aplikacije završi prije početka instalacije druge.

Android 15 Beta 1.2 – manje ažuriranje s velikim novitetima

Ova značajka omogućuje korisnicima da vide obije aplikacije kako se preuzimaju i instaliraju u realnom vremenu, što može biti posebno korisno pri postavljanju novih uređaja ili pri dodavanju više aplikacija odjednom.

1 7

Da biste iskusili ovu novu funkcionalnost, potrebno je odabrati dvije relativno velike aplikacije za instalaciju. Preporuka iz 9to5Google je da se odabere bilo koje dvije od sljedećih teških aplikacija: Google Dokumenti, Google Tablice ili Google Slides.

Android 15 ima i dobru značajku za one koji vole surfati pred spavanje

Kada odaberete aplikacije, moći ćete promatrati kako se obije simultano preuzimaju i instaliraju, što eliminira potrebu čekanja na završetak jedne instalacije prije početka druge.

FF 4

Istodobna instalacija dostupna je isključivo za nove instalacije aplikacija, i to samo za dvije aplikacije u isto vrijeme. Značajka neće raditi za ažuriranja postojećih aplikacija, što može biti razočaravajuće s obzirom na to da korisnici češće ažuriraju postojeće aplikacije nego što instaliraju nove.

YouTube na Androidu prelazi na AV1 kodek – ipak to neće biti dobro za autonomiju baterije

Svaki pokušaj instalacije više od dvije aplikacije istovremeno rezultirat će time da se preostale aplikacije prikažu kao “na čekanju” na vašem Android uređaju.

2 16

Zanimljivo je usporediti ovu značajku s iOS platformom, gdje korisnici već mogu instalirati tri aplikacije istovremeno. Ova sposobnost Androida možda nije toliko poznata jer nije često spominjana u javnosti.

Google Play omogućuje deinstaliranje aplikacija na daljinu

Međutim, za nove korisnike Androida koji postavljaju svoje uređaje, mogućnost istovremene instalacije dviju aplikacija može znatno ubrzati proces konfiguracije.

5 11

Nova značajka je prvi put uočena na Pixel uređajima i tabletima koji koriste Android 14 i Play Store verziju 40.6.31. Ovo poboljšanje je primjer kako tehnološke inovacije nastavljaju poboljšavati korisničko iskustvo, pružajući korisnicima efikasnije i prilagođenije opcije za upravljanje njihovim digitalnim alatima.

Pixel 9 Pro osvanuo uživo – sve je poznato već sada

Uz nove mogućnosti instalacije, Android korisnici sada mogu efikasnije optimizirati svoje vrijeme i resurse prilikom dodavanja novih aplikacija na svoje uređaje.

Najčitanije