Banner
4 18

Tesla kreće s postavljanjem volana na desnu stranu za Indijsko tržište

Uskoro će biti moguće kupiti Teslu s volanom na desnoj strani.

Tesla ubrzava razvoj svojih električnih motora dok planira svoj ulazak na tržište automobila u Indiji, trećem po veličini u svijetu. Tvrtka je počela proizvoditi modele s upravljačem na desnoj strani u svojoj Berlin Gigafactory u Njemačkoj, posebno prilagođene indijskom tržištu. Ovaj potez sugerira mogućnost izvoza u Indiju već ove godine.

Tesla s CATL-om razvija brže punjenje baterija

Očekuje se da će tim stručnjaka iz Tesle posjetiti potencijalne lokacije za tvornicu kasnije ovog mjeseca. Iako službena objava Teslinog ulaska u Indiju još nije stigla, čini se da je njihova predanost ovom poduhvatu snažna.

2 43

Procjenjuje se da će investicija u ovaj projekt iznositi oko 2 milijarde USD (približno 14,48 milijardi juana). Nedavna promjena politike u Indiji odigrala je značajnu ulogu u privlačenju Tesle.

Sada je službeno: Xiaomi SU7. Tesla 3 je u problemima

Nova politika nudi olakšice uvoznih poreza na određena električna vozila, uz zahtjev da proizvođači ulože najmanje 500 milijuna dolara i pokrenu proizvodnju unutar tri godine. Također, stranim automobilskim tvrtkama omogućeno je uvoziti do 8000 automobila godišnje po povoljnijoj stopi poreza.

1 41

Međutim, Tesla ne planira samo izvoz vozila u Indiju. Njihove ambicije uključuju ulaganje u mrežnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i stvaranje lanca nabave s više lokalnih komponenti.

Tesla Model 2 ostavljena na parkiralištu

Tri južne indijske države – Tamil Nadu, Maharashtra i Gujarat (premijer Modiova rodna država) – razmatraju se kao potencijalna mjesta za izgradnju tvornica, a proces izgradnje se očekuje da će trajati oko dvije godine.

2 33

Ulazak Tesle na indijsko tržište predstavlja jasan znak da tvrtka želi proširiti svoje djelovanje na azijskom tržištu, s Indijom kao ključnim igračem. Njihov ulazak bit će pažljivo praćen, posebno u kontekstu nedavnih promjena politike i rastuće potražnje za električnim vozilima u Indiji.

Tesla najavljuje revoluciju s pristupačnim električnim vozilom “Redwood”

Ovaj potez Tesle ima potencijalno značajne posljedice ne samo za samu tvrtku, već i za indijsko tržište automobila i ekonomiju. Ulazak Tesle na indijsko tržište može potaknuti konkurenciju i potaknuti razvoj lokalne industrije električnih vozila.

cc1 1

Također bi mogao imati pozitivan utjecaj na smanjenje emisija štetnih plinova i smanjenje ovisnosti o tradicionalnim gorivima. Osim toga, ulaganje Tesle u infrastrukturu za punjenje električnih vozila može doprinijeti razvoju energetski održive transportne mreže u Indiji.

Tesla za modele X,Y, i S smanjuje procjenu dometa

Ulazak Tesle na indijsko tržište predstavlja korak naprijed prema globalnoj tranziciji prema električnim vozilima i smanjenju emisija stakleničkih plinova. Ova inicijativa može imati dalekosežne pozitivne učinke ne samo za Indiju već i za globalnu borbu protiv klimatskih promjena.

Najčitanije