Banner
5

Safari dobiva AI preobrazbu

Apple planira uvesti napredne AI značajke u svoj web preglednik Safari, koje će biti predstavljene s iOS-om 18 na njihovoj godišnjoj konferenciji za razvojne programere.

iPhone 16 serija – ovo je povratak u prošlost (modeli pred nama)

Apple se priprema integrirati umjetnu inteligenciju (AI) u svoje tehnologije, prateći trend koji su mnoge druge kompanije već usvojile. Prema nedavnim izvješćima, značajne promjene koje uključuju AI očekuju se u Safariju, Appleovom web pregledniku, već ove godine.

Što nam donose Apple iPad Pro i iPad Air za 2024. godinu

Kako prenosi portal Apple Insider, nadolazeća verzija Safarija bit će obogaćena umjetnom inteligencijom i najvjerojatnije će biti predstavljena zajedno s iOS-om 18 na Appleovoj svjetskoj konferenciji za razvojne programere u lipnju.

1 2

Jedna od ključnih značajki je Intelligent Search, koji će koristiti AI na uređaju za analizu tema i ključnih izraza unutar web-stranice koje korisnici pregledavaju, nudeći sažetak sadržaja stranice.

6 trikova koji vaš iPhone pretvaraju u odličan fotić

Appleov veliki jezični model (LLM) identificirat će važne rečenice, pružajući objašnjenja ili opisujući strukturu objekata ovisno o kontekstu na stranici.

2 1

Ovaj potez odgovor je na popularnost ChatGPT-a, no Apple nastoji osigurati da iskustvo ostane sigurno i privatno za korisnike. Safarijeva nova funkcija, Web Eraser, omogućit će korisnicima da relativno lako uklanjaju neželjene dijelove web stranica, poput reklamnih bannera, slika ili tekstova, s mogućnošću da se te promjene zapamte čak i nakon zatvaranja kartice ili prozora.

iOS 18 (AI) elementi s podrškom Gemini i ChatGPT-a

Kada korisnici ponovno posjete stranicu, bit će obaviješteni o prethodnim promjenama s opcijom za poništavanje i vraćanje stranice na originalno stanje.

3

Iako ova značajka može izgledati kao sofisticiranija verzija blokatora oglasa, treba napomenuti da se AI već koristi u različitim aspektima digitalnog oglašavanja i nije ograničen samo na blokiranje sadržaja.

iOS 18: Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju (bez oblaka)

Novi Safari će također imati ažurirano korisničko sučelje s novim izbornikom kontrola stranice, koji pruža jednostavan pristup različitim opcijama poput zumiranja, privatnosti, blokiranja sadržaja, pretraživanja teksta na stranici, čitačkog moda i proširenja.

4

Za sljedeću godinu najavljena je integracija “mnogo snažnije vizualne pretraživačke značajke” koja će omogućiti korisnicima da dobiju informacije o potrošačkim proizvodima prilikom pregledavanja slika.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Ovo će biti slično postojećoj značajci Visual Lookup koja omogućava Siri prepoznavanje biljaka, kućnih ljubimaca i znamenitosti na fotografijama.

5

Iako su planovi za implementaciju ovih značajki već u tijeku, valja biti svjestan da Apple može odgoditi njihovo lansiranje ili ih čak u potpunosti otkazati, što se već događalo u prošlosti.

6 trikova koji vaš iPhone pretvaraju u odličan fotić

Ove inovacije odražavaju Appleovu strategiju da ostane na čelu tehnoloških trendova, pružajući korisnicima napredne alate koji obogaćuju njihovo online iskustvo.

Najčitanije