Banner
FF 10

Samsung Galaxy S24 FE na tržište bi trebao krajem godine

Samsung Galaxy S24 FE će biti lansiran krajem 2024. godine unatoč ranijim sumnjama, uz očekivanje da će razvoj telefona omogućiti pojavu više informacija i curenja podataka u narednim mjesecima.

U svijetu tehnologije, gdje se glasine i najave često izmjenjuju brzinom svjetlosti, nedavne špekulacije oko Samsung Galaxy S24 FE modela zapalile su maštu i različita mišljenja.

Samsung Galaxy S25 i napredna Google Gemini AI tehnologija

Iako su neki izvori bili skeptični, tvrdeći da nećemo uskoro vidjeti sljedeću ediciju “Fan Edition” serije, drugi su ostali optimistični i vjerovali su u njezinu pojavu na tržištu.

1 8
Ovo bi trebao biti Samsung Galaxy S24 FE (tvrde glasine)!

Naše redovno izvještavanje o ovom uređaju napokon je nagrađeno pouzdanom potvrdom: Samsung Galaxy S24 FE će ipak ugledati svjetla pozornice, odnosno biti lansiran na tržištu.

5 razloga za kupnju Samsung Galaxy S24 Ultra telefona

Ova vijest stiže iz više izvora, a posljednji među njima dodatno potvrđuje da se novi model događa. S druge strane, portal GalaxyClub NL je ranije izvijestio da telefon neće biti spreman do ljeta, te da će lansiranje “Fan Edition” pametnog telefona biti odgođeno za kraj 2024. godine.

2 6

Ove informacije dovode nas do zanimljivog zaključka o kodnim imenima Samsungovih projekata. Naime, izvor navodi projekt kodnog naziva R12, koji je logično povezati s Galaxy S24 FE, s obzirom na to da je prethodni model, R11, bio Samsung Galaxy S23 FE.

Samsung Galaxy S24 FE i bliže je nego što mislimo

Još ranije, R10 je bio planiran kao S22 FE koji nikada nije lansiran, dok je R9 označavao Galaxy S21 FE. Takva kontinuitet u nazivlju upućuje na to da Samsung možda ne odstupa previše od svojih planova, čak i u turbulentnim vremenima.

9

Ako Samsung nastavi slijediti svoju strategiju iz prošle godine, postoji mogućnost da će lansiranje Galaxy S24 FE biti realizirano na odabranim tržištima u posljednjim tjednima 2024. godine, s opsežnijim širenjem na globalnoj razini početkom 2025.

Ookla 5G test otkriva: Galaxy S24 brži od iPhonea 15

Ovaj pristup daje Samsungu dovoljno vremena za završetak razvoja telefona, što znači da bismo u narednim mjesecima trebali očekivati sve više informacija, curenja podataka i potencijalno čak i službene najave.

4 1

Cijeli proces razvoja i lansiranja novog pametnog telefona je kompleksan i zahtijeva minucioznu pripremu. Samsungov kontinuirani rad na kodnim imenima i serijama FE (Fan Edition) ukazuje na to da kompanija želi zadržati interes svoje odane publike nudeći im inovativne proizvode koji su istovremeno pristupačniji, ali i dovoljno moćni da zadovolje i najzahtjevnije korisnike.

Samsung i Qualcomm demonstrirali 20% veću brzinu za 5G

Uzimajući sve to u obzir, ljubitelji Samsunga mogu s optimizmom očekivati pojavu Galaxy S24 FE na tržištu, koji obećava nova tehnološka dostignuća i mogućnosti koje će, bez sumnje, privući pažnju široke publike.

Najčitanije