Banner
ff 5

Ookla 5G test otkriva: Galaxy S24 brži od iPhonea 15

Izvješće Ookle pokazalo je da Samsung Galaxy S24 u prosjeku ostvaruje brže 5G performanse od iPhonea 15 u većini testiranih zemalja, prema podacima prikupljenim iz različitih globalnih regija.

Ookla, poznata tvrtka za analizu i testiranje internetskih brzina, nedavno je objavila svoje najnovije izvješće o performansama 5G pametnih telefona, koje uključuje podatke o najnovijoj liniji Samsung Galaxy S24.

5 razloga za kupnju Samsung Galaxy S24 Ultra telefona

Rezultati su pokazali da novi modeli Samsunga u prosjeku ostvaruju brže 5G performanse u odnosu na konkurentske modele iPhone 15 u većini testiranih zemalja.

Europa:

Izvješće je objavljeno na Ooklinom blogu, gdje su podijeljeni detalji o testiranjima provedenima od 1. veljače do 24. ožujka ove godine. Analiza je obuhvatila širok spektar regija, uključujući Aziju i Pacifik, Bliski Istok i Afriku, Europu te Sjevernu Ameriku. U fokusu usporedbe našli su se uređaji iz linije Samsung Galaxy S24 i uređaji iPhone 15.

Samsung sigurnosno ažuriranje za 04/2024 stiglo na Galaxy S20FE i Galaxy S23FE

Prema izvješću Ookle, linija Samsung Galaxy S24 pokazala je statistički značajno bolje rezultate u pogledu srednjih brzina preuzimanja na 5G mreži u sedam od petnaest zemalja obuhvaćenih studijom. S druge strane, linija iPhone 15 izdvojila se kao vodeća samo u jednoj zemlji.

Sjeverna Amerika:

Ookla je također istaknula da, iako su Samsungovi uređaji uglavnom nadmašili iPhone 15, razlike u brzinama nisu uvijek bile velike. U nekim zemljama te razlike su bile relativno male, što ukazuje na snažnu konkurenciju između ovih dviju vodećih linija pametnih telefona.

[Uradi sam]: Iskoristite Samsungove geste na One UI 6.1

Konkretnije, u Sjedinjenim Američkim Državama, uređaji iz linije Samsung Galaxy S24 ostvarili su prosječnu brzinu preuzimanja koja je bila za 34 Mbps brža u odnosu na iPhone 15.

Afrika:

U Hong Kongu, gdje je obitelj iPhone 15 zauzela četvrto mjesto, Samsungovi uređaji bili su brži za više od 20 Mbps. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima razlika je bila manja, gdje je Samsung premašio iPhone za samo 9 Mbps.  U Velikoj Britaniji, nova linija Samsungovih pametnih telefona imala je srednju brzinu koja je bila za 18 Mbps viša od iPhonea.

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED zaslon, Face ID – kada stiže?

Ovo izvješće jasno pokazuje kako se tržište pametnih telefona razvija, posebice u kontekstu 5G tehnologije koja postaje sve važnija u svakodnevnoj upotrebi.

Azija:

I Samsung i Apple su predani unapređenju svojih uređaja kako bi korisnicima pružili što bolje iskustvo, a Ooklini rezultati testiranja pružaju dragocjen uvid u to kako se ove napredne tehnologije manifestiraju u stvarnom svijetu.

Ovo su kapaciteti baterija iPhone 16 modela – Plus ide korak unatrag

Osim tehničkih aspekata, izvješće također osvjetljava važnost razumijevanja tržišnih trendova i preferencija potrošača, što može biti ključno za buduće odluke o razvoju proizvoda i marketinškim strategijama.

iPhone 16 modeli na maketi – novo/stari modul kamera i Action button svima

Kako se globalna pokrivenost 5G mrežama širi, bit će zanimljivo vidjeti kako će se tržišni udio ovih dvaju tehnoloških divova razvijati i kako će novi igrači možda utjecati na dinamiku tržišta pametnih telefona.

Najčitanije