Banner
5 11
BMWNeueKlasseX#

BMW predstavio Neue Klasse X

Kako je i najavljivano BMW je predstavio Neue Klasse X.

Kao što je bilo i očekivano, BMW je predstavio svoj novi model Neue Klasse X – prikaz budućnosti Sports Activity Vehicle-a koji će naslijediti iX3.

BMW Neu Klasse X Crossover – na cestu dolazi 2025. godine

BMW ističe četiri ključne karakteristike Neue Klasse X: električnu, digitalnu, prostranu i užitak u vožnji, što su karakteristike koje ljudi vežu za BMW vozila.

 

Dizajn igra ključnu ulogu u Neue Klasse X, kao što se očekuje od koncepta koji treba postaviti temelje nove platforme. Automobil ima povećan klirens, prostranu unutrašnjost, produljen međuosovinski razmak i kratke prevjes. Interijer odiše prozračnošću i prostranošću zahvaljujući velikim prozorima i panoramskom staklenom krovu.

BMW i5 Flow NOSTOKANA – tehnologija promjenjivih boja

Prednji dio vozila karakteriziraju vertikalno postavljene LED svjetlosne jedinice koje okružuju klasične BMW bubrežaste rešetke. Stražnja svjetla su horizontalna i protežu se do središta, stvarajući prepoznatljiv oblik slova L, koji je karakterističan za BMW.

Staklene površine ujednačene su, a boja “Coral Silver” doprinosi estetskom dojmu Neue Klasse X. Unutrašnjost je ukrašena površinskim materijalom na bazi biljaka, minerala i bez petroleja, nazvanim “Verdana”, koji se koristi u donjem dijelu obloge vrata i središnjoj konzoli.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

BMW je također prvi put koristio pomorsku plastiku za dijelove lijevane injekcijom, pri čemu se 30% materijala unutrašnjosti dobiva iz recikliranih ribarskih mreža.

Bočne lajsne i dodaci prednje i stražnje pregače izrađeni su od recikliranih materijala, što doprinosi održivosti vozila. Neue Klasse X dolazi s redizajniranim višenamjenskim upravljačem, središnjim zaslonom osjetljivim na dodir i BMW Panoramic Vision sustavom s BMW Intelligent Personal Assistant. Tu je i 3D Head-Up zaslon koji dodatno poboljšava iskustvo vožnje.

Xiaomi SU7 donosi cijene i dva dodatna modela – ukupno ih je četiri

Što se tiče performansi, Neue Klasse X koristi BMW-ovu šestu generaciju eDrive tehnologije. Nova baterija sadrži okrugle litij-ionske ćelije s 20% većom volumetrijskom gustoćom energije u usporedbi s prethodnim prizmatičnim ćelijama. BMW je također implementirao 800-voltnu arhitekturu za brže punjenje, omogućavajući domet od 300 km unutar deset minuta punjenja.

Novi “super-mozgovi” preuzimaju upravljanje i dinamiku vozila, pružajući deset puta veću računalnu snagu od prethodnih sustava. To predstavlja kvantni skok u mogućnostima automatizirane vožnje.

Mini Aceman dobio Kinesko odobrenje za proizvodnju

Smanjenje otpora za 20% i poboljšanja u dizajnu guma i kočionom sustavu za električna vozila dodatno povećavaju ukupnu učinkovitost vozila za 25%.

Očekuje se da će Neue Klasse X postaviti standarde za buduće modele, uključujući iX3. BMW planira započeti proizvodnju ovog vozila u tvornici u Debrecenu u Mađarskoj, 2025. godine.

Nissan i Honda udružuju snage u razvoju električnih vozila

Nova Neue Klasse X predstavlja spoj napredne tehnologije, održivosti i užitka u vožnji, te će sigurno privući pažnju ljubitelja automobila diljem svijeta.

Najčitanije