Banner
ff 1

Mini Aceman dobio Kinesko odobrenje za proizvodnju

Mini Aceman, novi električni automobil namijenjen kineskom tržištu, kombinira dizajn Mini Coopera s pet vrata i šasiju Mini Countrymana. Dostupan je u dvije varijante - standardnoj i S, oba s istim opcijama baterije, ali s različitim snagama motora. Proizvodit će se u tvornici Great Walla bez mogućnosti pogona na plin, dok za modele proizvedene u Velikoj Britaniji još nema službene potvrde o dostupnosti električnog pogona.

Kao i svaki automobil namijenjen kineskom tržištu, Mini Aceman je prošao kroz kinesko Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije (MIIT), a popis također otkriva ključne specifikacije i dizajn.

Xiaomi SU7 donosi cijene i dva dodatna modela – ukupno ih je četiri

Na fotografijama se jasno vidi da Aceman zadržava prepoznatljivu karoseriju, ali sada dolazi s pet vrata umjesto troje, što je promjena u odnosu na Mini Cooper.

1 20

Šasija izgleda prilično robustno i podsjeća na Mini Countryman, što nije iznenađenje jer je Aceman pozicioniran između Coopera i Countrymana.

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Prema regulatornim dokumentima, Aceman će biti dostupan u dvije varijante – standardnoj i S. S potonjom dolazi i nekoliko vizualnih nadogradnji poput ukrasa od ružičastog zlata i zelenog S loga na prednjoj rešetki.

2 16

No, ono što je bitnije, obje varijante imaju iste opcije baterije – 40 kWh ili 54,2 kWh. Veća baterija omogućuje doseg od do 400 km prema CLTC standardima.

Xiaomi SU7 u prodaju kreće 28.03.2024.

Što se tiče performansi, standardni Aceman nudi 181 KS, dok Aceman S ima 214 KS ispod haube, a oba modela koriste jedan električni motor smješten na prednjoj osi.

3 13

Važno je napomenuti da su ove specifikacije prilagođene kineskom tržištu, gdje će se model proizvoditi u tvornici Great Walla. Također, nije predviđena varijanta s pogonom na plin.

BMW i5 Flow NOSTOKANA – tehnologija promjenjivih boja

Međutim, postoji interesantna mogućnost da model proizveden u Velikoj Britaniji neće biti potpuno električan, već će biti dostupan samo s konfiguracijom na pogon na plin. Ipak, ovo još nije službeno potvrđeno, pa će biti potrebno pričekati službenu objavu od strane Minija.

Huawei i BAIC u travnju donose električnu limuzinu

Mini Aceman predstavlja zanimljivu ponudu na tržištu električnih vozila, kombinirajući prepoznatljiv dizajn marke Mini s ekološkim pogonom. Njegova pozicija između Coopera i Countrymana pruža kupcima dodatnu raznolikost i mogućnost izbora.

Renault 5 E-Tech: Spoj retro šarma i modernih inovacija

S tehnološkim inovacijama i modernim dizajnom, Mini Aceman obećava uzbudljivo iskustvo vožnje koje će privući ljubitelje automobila širom svijeta.

Najčitanije