Banner
2 49

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Samsung će svoje Galaxy Z Flip6 (FE) modele predstaviti 10.07.2024. U današnjem članku donosimo sve bitne značajke i odgovor na pitanje: "Što očekivati"?

Samsung se sprema za svoj nadolazeći Unpacked događaj, koji će se održati početkom srpnja. Ovaj događaj će se vremenski uskladiti s Olimpijskim igrama, gdje je Samsung glavni sponzor.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra doista će na tržište

Očekuje se predstavljanje nove generacije sklopivih uređaja, uključujući Galaxy Z Flip6, te moguće druge inovativne proizvode poput Galaxy Ringa. Ovaj članak će detaljno razmotriti najnovije informacije i glasine o Galaxy Z Flip6, dok će drugi članak obraditi Galaxy Z Fold6.

Samsung, kao pionir u tehnologiji sklopivih uređaja, nastavlja unapređivati ovu liniju proizvoda s svakom novom generacijom. Novost je uvođenje pristupačnijeg modela, Galaxy Z Flip FE, koji će po dimenzijama i dizajnu sličiti prethodniku Z Flip5, ali s nešto debljim profilom. Predpostavlja se da bi Z Flip FE mogao biti opremljen većinom hardvera iz modela 2023. godine.

Samsung za 10.07.2024. najavljuje Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip/Fold6 modeli i Galaxy Ring

Jedna od značajnijih nadogradnji je veći pokrovni zaslon. Novi Galaxy Z Flip6 trebao bi imati pokrovni zaslon veličine 3,9 inča, u usporedbi s 3,4 inča kod prethodnika.

1 61

Ovaj zaslon omogućava pokretanje punih Android aplikacija, što znatno mijenja interakciju s uređajem. Novi model bi također mogao koristiti Gorilla Glass Armor, materijal koji smanjuje refleksiju i koji se već koristi na modelima kao što je S24 Ultra.

Samsung One UI 6.1.1 raspolagat će s AI videom

Dimenzije novog Galaxy Z Flip6 su nešto veće od prethodnika, što upućuje na mogućnost ugradnje veće baterije. Očekuje se da će kapacitet baterije biti oko 4000 mAh, što je povećanje u odnosu na Z Flip5.

2 49

Osim toga, spekulira se o ugradnji novih čipseta. U nekim regijama Galaxy Z Flip6 bi mogao biti opremljen Exynos 2400 čipom, dok bi drugdje mogao koristiti Snapdragon 8 Gen 3, ovisno o tržištu.

Samsung donosi 50W punjač po cijeni od 69,90€

Za Galaxy Z Flip FE se očekuje da će koristiti Snapdragon 7s Gen 2 čip, a bit će opremljen s 8 GB RAM-a. Količina memorije na Z Flip6 bi, prema izvještajima, mogla biti do 12 GB, iako će osnovni model vjerojatno zadržati 8 GB.

3 38

Što se tiče kamere, Galaxy Z Flip6 će vjerojatno imati glavnu kameru od 50 MP, što je značajno poboljšanje u odnosu na dvostruku kameru od 12 MP kod prethodnih modela.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Ovo bi trebalo omogućiti bolje snimke kako pri dnevnim, tako i pri noćnim uvjetima. Očekuje se da će ultra široka kamera ostati na 12 MP, a isto tako i selfie kamera.

4 23

Uz hardverska poboljšanja, Samsung će vjerojatno uključiti i nove AI značajke, te produžiti softversku podršku na do 7 godina, slično kao i za seriju S24.

Samsung predstavio Europske timove za Olimpijske Igre (Pariz 2024.)

Iako još uvijek nema konkretnih informacija o cijeni, očekuje se da će cjenovni razred Galaxy Z Flip6 biti sličan prethodnom modelu, dok će Z Flip FE biti nešto pristupačniji.

Najčitanije