huawei
3 22

BMW Neu Klasse X Crossover – na cestu dolazi 2025. godine

BMW sutra predstavlja koncept Neue Klasse X, futurističkog SUV-a s 30% većim dometom, 30% bržim punjenjem i 25% poboljšanom učinkovitošću, koji se očekuje na tržištu 2025. godine.

BMW će sutra, 21.03, konačno skinuti zavjesu sa svim detaljima svog uzbudljivog koncepta Neue Klasse X. Međutim, već danas možemo baciti prvi pravi pogled na ovaj futuristički električni crossover koji obećava značajnu evoluciju bavarskog proizvođača automobila.

BMW i5 Flow NOSTOKANA – tehnologija promjenjivih boja

Neue Klasse predstavlja BMW-ov ambiciozni plan za budućnost električne mobilnosti. Riječ je o platформи namijenjenoj proizvodnji cijele palete električnih vozila u različitim klasama.

1 26

U njoj će se naći model veličine trenutnog iX3 SUV-a, ali i očekivani povratak i3 u formi limuzine i karavana. Sva vozila iz ove linije trebala bi ponuditi agresivan stil koji nas podsjeća na klasične linije BMW-a, uz značajna poboljšanja u performansama.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

Prema najavama, Neue Klasse vozila će se pohvaliti 30% većim dometom, 30% bržim punjenjem i 25% poboljšanom učinkovitošću.

Mini Aceman dobio Kinesko odobrenje za proizvodnju

Što se tiče same Neue Klasse X, ona se najvjerojatnije sprema preuzeti štafetu od svog popularnog predšasnika, iX3. Iako konačni proizvodni model možda neće u potpunosti odražavati sve elemente koncepta, sve naznake govore da smo veoma blizu finalnom dizajnu.

Renault 5 E-Tech: Spoj retro šarma i modernih inovacija

Novi “nos morskog psa” na prednjoj maski, izraženi lukovi kotača i elegantan, kosi panoramski krov najvjerojatnije će se prenijeti i u serijski model.

2 24

Jedan od najiznenađujućih detalja koncepta je potpuno odsustvo ručica na vratima, što upućuje na njihovo elektroničko uvlačenje za počišćen i futuristički izgled. Također, klasična vanjska retrovizora zamijenjene su kamerama, a straga dominira veliki krovni spojler koji poboljšava aerodinamičnost.

Huawei i BAIC u travnju donose električnu limuzinu

Unutrašnjost koncepta Neue Klasse X također donosi značajne promjene. Prema dostupnim informacijama, BMW se oprostio od svog tradicionalnog iDrive upravljača, postavljajući veći fokus na enormni infotainment ekran desete generacije.

3 22

Ovo je dio BMW-ove filozofije “manje je više”, koja će svakako podijeliti mišljenja budućih vlasnika. Ipak, neosporno je da će novi sistem omogućiti intuitivnu i naprednu interakciju s vozilom.

Xiaomi SU7 donosi cijene i dva dodatna modela – ukupno ih je četiri

Planirani početak prodaje Neue Klasse X SUV-a je 2025. godina, a nakon njega se 2026. očekuje i limuzina iz iste serije. U narednim godinama, BMW će proširiti Neue Klasse platformu i na druge modele, čime će se definitivno učvrstiti kao lider u segmentu premium električnih vozila.

Najčitanije