Banner
10 9
XiaomiSU7#

Xiaomi SU7 cijene, ukupno ima četiri modela

Xiaomi je otkrio potpune specifikacije svojih četiri verzije električnog automobila SU7, nudeći impresivne performanse, izdržljivost baterija i bogatu opremu po konkurentnim cijenama. Ovi modeli, koji uključuju i iznenađujuću verziju FE s izuzetnom snagom, obećavaju revoluciju na tržištu električnih vozila.

Ponovno nas Xiaomi iznenađuje ali ovoga puta na tržištu električnih automobila. Ponovno je riječ o SU7 modelu.  Ispostavilo se da ne postoje samo dvije verzije SU7 – već četiri. A ako to nije dovoljno, jedna od njih jasno ima Tesla Model S Plaid na nišanu – ili možda čak u svom retrovizoru. Prijeđimo odmah na detalje.

Xiaomi SU7 u prodaju kreće 28.03.2024.

Prema kineskom korisniku Weiba koji je objavio službene slike specifikacija SU7, ponuda će započeti s verzijom s jednim motorom od 299 KS (220 kW). Ovaj motor daje vrlo respektabilnih 400 Nm okretnog momenta i obećava prilično žustar sprint od 0 do 100 km/h za samo 5,28 sekundi.

Ovo je također jedina verzija izgrađena na 500V arhitekturi – to znači da 15 minuta punjenja rezultira dosegom od 330 km. Najveća brzina ograničena je na 210 km/h, a domet CLTC-a od 668 km, zahvaljujući LFP bateriji od 73,6 kWh, zaokružuje tehničke podatke.

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Infotainment osnovnog modela pokreće jedan Nvidia Orin čip, automobil dolazi na kotačima od 19 inča i audio sustavom s 15 zvučnika. Popis dodatne opreme je prilično dugačak – HUD, LiDAR, zračni ovjes s podesivim stražnjim spojlerom, Brembo kočnice i auto-zatvarajuća vrata će zahtijevati dodatni novac.

Govoreći o tome – početni SU7 počinje s nešto više od 28.000 eura, što nas tjera da plačemo i nadamo se da će Xiaomi jednog dana donijeti svoje prvo EV na druga tržišta.

Xiaomi SU7 – pregled interijera

Sljedeće u liniji je prvo iznenađenje – SU7 Pro. Ovo je prvi model koji ima Kirin bateriju od 101 kWh (modificirana Qilin baterija iz CATL-a), a rezultat je prilično zapanjujuća (iako optimistična) procjena dometa od 900 km.

Ovo je još uvijek jednomotorno vozilo, ali snaga se penje na 374 KS (275 kW), a okretni moment je povećan na 438 Nm. Sprint do 100 km/h pada na 4,68 s, što Pro čini prilično živahnom limuzinom. Ali velika je promjena u tehničkom odjelu. Kirin baterija radi na 871V arhitekturi – to znači da 15-minutni DC punjač povećava domet za 570 km.

Nissan i Honda udružuju snage u razvoju električnih vozila

Informativno-zabavni sustav dobiva dodatni Nvidia Orin čip i udvostručuje svoje performanse na 508 TOPS za to glatko iskustvo. Brembo kočnice su standardne, skraćuju put kočenja sa 100 km/h na 33,3 m. Auto se vozi na istim 19” kotačima, ali ovaj put dolazi s Michelin gumama, umjesto Bridgestone iz jeftinijeg modela.

Popis dodatne opreme je malo kraći – čini se da su HUD i auto-close vrata jedine preostale opcije izvan standardne opreme. LiDAR, audio sustav s 25 zvučnika i zračni ovjes uključeni su u prilično primamljivu cijenu od 259.000 RMB – to je samo mrvicu ispod 33.500 eura.

Tesla Model 2 ostavljena na parkiralištu

Sljedeća verzija je SU7 Max. Ovu smo verziju već vidjeli – dvomotorni pogonski sklop od 673 KS s kombiniranim okretnim momentom od 838 Nm pretvara ga u električnu raketu – 0 do 100 km/h za 2,78 s ukazuje na prilično ozbiljan stroj.

Ista Kirin baterija obećava 800 km dometa, maksimalna brzina ograničena je na 265 km/h, a 15 minuta punjenja istosmjernom strujom stavlja dodatnih 510 km dometa u bateriju. Verzija Max vozi se na kotačima od 20 inča i Michelin gumama, popis opreme identičan je verziji Pro s HUD-om od 56” i vratima s automatskim zatvaranjem koji ga čine standardnim popisom – zapravo, čini se da za ovaj model nema dostupne dodatne opreme. Sve to košta 299.000 RMB ili 38,67 eura i čini ovaj model vrlo atraktivnim i vrlo poželjnim.

Tesla najavljuje revoluciju s pristupačnim električnim vozilom “Redwood”

Ali tu ne završava linija SU7. Xiaomi je prilično dobro čuvao tajnu, a pokazalo se da na tržište dolazi još jedna verzija. SU7 FE radi na istoj 871V arhitekturi i napaja ga ista Kirin baterija – ali ima puno više snage.

8

FE verziju pokreću električni motori s kombiniranom snagom od 1.074 KS ili 770 kW. Još nema dostupnih detalja radi li se o postavci s dva ili tri motora.

Renault 5 E-Tech: Spoj retro šarma i modernih inovacija

Monstruozna brojka okretnog momenta od 1.276 Nm pretvara se u sprint od 0 do 100 km/h u unutarnjem preustroju organa za 1,98 sekundi. Tesla Model S Plaid batina? Barem na papiru – tako se čini. Najbrži SU7 FE vozi se na 21” kotačima i Michelin gumama, ima najveću brzinu od 300 km/h, može dodati 450 km dometa u brzom, 15-minutnom DC punjenju i ima veći, 8-klipni Brembo kočnice ga zaustavljaju za samo 32 m od 100 km/h.

8

Vjerojatno biste očekivali da će ovo koštati u blizini modela S Plaid, ali ovo je Xiaomi i tvrtka je ostavila svoje rukavice zaključane i zaboravljene. SU7 FE počinje s 339.000 RMB ili 43.800 eura – to je manje od pola cijene Tesle.

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Mikrofon jako pada? Pod uvjetom da je curenje istinito – i nema razloga za sumnju – Xiaomi okreće tržište električnih vozila naglavce. Baš kao što je bilo s telefonima i skoro svakim tehnološkim tržištem na koje je ušao.

tt44

Visoka kvaliteta, visoke performanse i dobra vrijednost. SU7 jedno je od najočekivanijih električnih vozila, a ako se cijene potvrde, jedina stvar o kojoj će Xiaomi brinuti bit će isporuka narudžbi na vrijeme.

Najčitanije