Banner
NASLOVNA 2

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

BMW se okreće u potpunosti električnim modelima, danas donosimo još jedan korak ka tom cilju.

BMW je nedavno obilježio završetak jedne ere u njemačkom automobilskom sektoru, jer je posljednji motor s unutarnjim izgaranjem (ICE) napustio njegovu proizvodnu liniju u Münchenu.

Xiaomi SU7 prikazuje svu svoju raskoš – na tržištu početkom 2024.

Iako ovo nije konačan oproštaj od motora s unutarnjim izgaranjem za BMW, predstavlja simboličan korak prema električnoj budućnosti. BMW-ova tvornica u Münchenu, koja je desetljećima bila sinonim za zvuk motora s unutarnjim izgaranjem, sada prolazi kroz značajnu transformaciju.

1 23

Ovo postrojenje, koje je od listopada 2021. sastavljalo električni model i4, sada će postati ključno središte za proizvodnju BMW-ovih budućih električnih vozila.

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Među očekivanim modelima su električna serija 3 (i3), i3 Touring i nova iteracija i4. Ti modeli čine BMW-ovu Neue Klasse EV, s planiranih šest novih modela koji će biti lansirani između 2025. i 2027. godine.

2 20

Iako je ovaj prijelaz značajan, BMW-ov odnos prema motorima s unutarnjim izgaranjem još uvijek nije potpuno završen. Proizvodnja tih motora sada će se preseliti u Veliku Britaniju i Austriju.

BMW iX1 eDrive20 – najpristupačniji električni SUV

Ova odluka proizlazi iz opreznog stava tvrtke prema potpunom prelasku na električna vozila do 2030. godine, što je cilj postavljen od strane mnogih konkurenata BMW-a.

NASLOVNA 2

Tvrtka vidi budućnost u kojoj će električni motori i motori s unutarnjim izgaranjem koegzistirati, nudeći rješenja koja će zadovoljiti različite globalne tržišne zahtjeve i potrošačke preferencije.

Volvo EM90 – luksuzna električna strana priče

Promjene u proizvodnji nisu samo povezane s lokacijom, već i s tranzicijom za radnu snagu BMW-a. Oko 1200 zaposlenika u tvornici u Münchenu spremno je za prekvalifikaciju, preraspodjelu i preuzimanje novih uloga, osiguravajući da se njihova stručnost razvija sukladno strateškom smjeru tvrtke. Ovaj potez naglašava BMW-ovu posvećenost svojim radnicima i prilagodljivosti u dinamičnom automobilskom okruženju.

P90520693 highRes the all new bmw ix1
BMWiX1eDrive20#

Električna vozila koja izlaze iz BMW-ovih tvornica ne ograničavaju se samo na München. Modeli iX, i5 i i7 proizvode se u Dingolfingu, dok se električni SUV iX1 i iX2 sastavljaju u Regensburgu.

Mercedes G klasa prelazi na struju – 2025 G

Ovaj razvoj je dio sveobuhvatne inicijative BMW-a ulaganja u e-mobilnost, što uključuje novo postrojenje za sastavljanje baterija u Strasskirchenu i centar za testiranje baterija u Wackersdorfu.

P90520695 highRes the all new bmw ix1
BMWiX1eDrive20#

Ovi objekti će igrati ključnu ulogu u testiranju visokonaponskih baterija i drugih komponenata električnih pogona, što jasno ukazuje na BMW-ovu posvećenost stalnom unaprjeđenju tehnologije električnih vozila.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

U očaravajućem balansu između prošlog i budućeg, BMW si je postavio cilj da do 2030. godine 50% ukupne prodaje čine vozila s motornim pogonom.

P90520696 highRes the all new bmw ix1
BMWiX1eDrive20#

Ovaj pragmatičan pristup odražava BMW-ovu viziju spremnosti tržišta za potpuni prijelaz na električna vozila. Unatoč značajnim ulaganjima u električna vozila, BMW ne napušta svoje naslijeđe motora s unutarnjim izgaranjem, vjerujući u koegzistenciju oba tipa motora u svom portfelju. Njihova strategija reflektira želju za prilagodbom globalnim trendovima i zadovoljavanjem širokog spektra potrošačkih potreba.

Najčitanije