Banner
1 26

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra doista će na tržište

Samsung 10.07.2024. donosi nove Z Flip i Fold modele telefona. No po prvi puta će biti predstavljen i "Ultra" model.

AndroidHeadlines je nedavno izvijestio da Samsung priprema Ultra verziju Galaxy Z Fold6 uređaja za svoj nadolazeći Unpacked događaj zakazan za 10. srpnja.

Samsung za 10.07.2024. najavljuje Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip/Fold6 modeli i Galaxy Ring

Ovo izvješće dodatno potvrđuje nagađanja o postojanju takve Ultra varijante. Ključni novi podatak koji je otkriven jest model broj SM-F958N, što sugerira da se radi o Ultra uređaju. Historijski gledano, brojke koje završavaju s “8” obično označavaju Ultra modele unutar Samsungovog asortimana.

4 7
Render Samsung Galaxy Z Fold6 modela telefona !

Model je interno označen s Q6A, ali to ne pruža dodatne informacije o samom uređaju. Analizirajući Samsungovu uobičajenu shemu imenovanja, model broj SM-F958N mogao bi ukazivati na ograničenu dostupnost uređaja, čime se nagovještava da bi ova Ultra verzija mogla biti ekskluzivno dostupna samo na domaćem tržištu Južne Koreje.

Samsung One UI 6.1.1 raspolagat će s AI videom

Predstavljanje vrhunskog sklopivog uređaja kao što je Z Fold6 Ultra, koji bi uključivao najnapredniji dostupni hardver, vjerojatno s velikim poboljšanjima u sektoru kamera, logično bi rezultiralo povećanjem cijene. Zbog toga bi Samsung mogao odlučiti proizvesti samo ograničene količine ovog modela, prilagođene prvenstveno potrebama tržišta Južne Koreje.

Također, prema izvještaju AndroidHeadlines, koji nije citirao izvore, novi Z Fold6 Ultra će koristiti najnoviji čipset Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Iako ovaj detalj možda neće iznenaditi upućene pratitelje industrije, jasno je da Samsung nastoji ostati na vrhu tehnoloških inovacija, posebice u segmentu sklopivih uređaja.

Samsung donosi 50W punjač po cijeni od 69,90€

U kontekstu globalnog tržišta, ograničena dostupnost Z Fold6 Ultra može razočarati međunarodne potrošače koji žude za najnovijim tehnologijama.

No, strategija ograničenih izdanja može Samsungu omogućiti da usredotoči svoje resurse na precizno tržište, dok istovremeno testira prihvaćenost vrhunskih sklopivih uređaja među korejskim korisnicima. Ovo bi moglo biti ključno za daljnji razvoj i optimizaciju njihove linije sklopivih telefona.

Samsung Galaxy A55 recenzija

Uzimajući u obzir visoke troškove proizvodnje i potencijalne rizike povezane s novim tehnologijama, Samsungova odluka za lansiranje Z Fold6 Ultra kao ekskluzivnog modela za Južnu Koreju čini se strateški osmišljenom. Ostaje za vidjeti kako će se ovaj pristup odraziti na Samsungovu reputaciju i financijske rezultate u segmentu sklopivih uređaja.

Najčitanije