Banner
1 36

Nissan se u potpunosti okreće električnim automobilima

Nissan ima u planu do 2030. godine sve automobile u Europi imati isključivo na električni pogon. Tim putem idu i neki od ključnih modela ove tvrtke poput Qashqai i Juke.

Nissan je nedavno predstavio svoj hrabar plan koji označava revolucionarnu transformaciju njihovog proizvodnog centra u Velikoj Britaniji u potpuno električnu elektranu.

MediaTekov fokus na automobilsku tehnologiju: “Čipovi su novo ulje”

Ovaj ambiciozni projekt, poznat kao EV36Zero, predstavlja značajan korak prema globalnom usmjerenju na električna vozila. Sa ulaganjem od čak 3 milijarde eura, Nissanova strategija nije samo tehnički napredna, već i ključna u održavanju čiste i održive budućnosti.

1 36

Središte EV36Zero smješteno je u Sunderlandu, a planira postati potpuno ugljično neutralno. Ključna komponenta ove transformacije uključuje elektrifikaciju vodećih crossovera Qashqai i Juke, zajedno s novom generacijom modela Nissan Leaf, koji je igrao ključnu ulogu u promicanju električnih vozila.

BMW se u Münchenu okreće električnim motorima

Ova inovacija pokreće EV36Zero Microgrid, koja koristi energiju vjetroelektrana i solarnih farmi na samom mjestu proizvodnje. Ova mikromreža će opskrbljivati Nissan i njegove dobavljače 100% obnovljivom električnom energijom, naglašavajući predanost tvrtke prema održivosti okoliša.

Mercedes G klasa prelazi na struju – 2025 G

Makoto Uchida, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Nissan, izrazio je uzbuđenje oko projekta, naglašavajući da su električna vozila ključna za postizanje ciljeva u vezi s ugljičnom neutralnošću.

Xiaomi SU7 prikazuje svu svoju raskoš – na tržištu početkom 2024.

Sa električnim verzijama ključnih europskih modela u planu, Nissan ubrzava prema novoj eri ne samo za njih kao tvrtku, već i za cijelu industriju i njihove kupce.

2 31

Ova objava dolazi nakon što se Nissan obvezao da će svi novi automobili koje proizvede u Europi biti potpuno električni, te da će do 2030. godine imati 100% električnih osobnih vozila u Europi. Ovo je označilo ključni korak prema održivijoj budućnosti u automobilskoj industriji.

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva, Rishi Sunak, pozdravio je ovaj potez Nissan-a, nazivajući ga “velikim glasovanjem povjerenja u britansku automobilsku industriju.”

Tesla donosi očekivanu integraciju s Grok AI

Sunak vjeruje da će ova investicija osigurati budućnost Sunderlanda, ističući regiju kao britansku Silicijsku dolinu za inovacije i proizvodnju električnih vozila.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Financijski aspekt ovog poduhvata uključuje veliko ulaganje od 1,29 milijardi eura u poslovanje u Velikoj Britaniji, proširujući opskrbni lanac za istraživanje i razvoj (R&D) te proizvodnju dva potpuno nova električna modela.

3 26

Ova ulaganja obuhvaćaju unapređenje pogona i proizvodnih procesa, obuku vještina te opremanje dobavljača alatima, nadovezujući se na prethodnih 487 milijuna eura uloženih u prvoj fazi EV36Zero.

Nissan Hyper Punk Concept – automobil budućnosti

Tri nova električna vozila predstavljaju budućnost za tri ključna modela koja trenutno proizvodi tvornica Nissan Sunderland: Qashqai, najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji 2022., Juke, kompaktni crossover s impresivnih milijun prodanih primjeraka, i Leaf, koji je s više od četvrt milijuna primjeraka proizvedenih u Sunderlandu, ključan u revoluciji električnih vozila.

Foxconn i NVIDIA sklapaju suradnju po pitanju razvoja AI rješenja

Ova nova električna vozila crpjet će inspiraciju iz tri inovativna konceptna modela: Nissan Hyper Urban Concept, Nissan Hyper Punk Concept i Nissan Chill-Out Concept, svaki od njih donoseći jedinstvene značajke i estetiku dizajna.

Volvo EM90 – luksuzna električna strana priče

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva dodatno je podržala ovaj projekt odobravši 17 milijuna eura financiranja za suradnički projekt s Nissanom, što će ojačati tehničku stručnost i mogućnosti istraživanja i razvoja vozila s nultom emisijom u Nissanovom tehničkom centru (NTCE) u Cranfieldu, Bedfordshire.

Huawei Aito M9 – iz vizije u stvarnost

Današnja objava usklađena je s potvrdom nove investicijske zone (IZ) za sjeveroistočnu Englesku, s naglaskom na naprednu proizvodnju i zelene industrije, podržavajući širu viziju da Ujedinjeno Kraljevstvo postane središte inovacija i održive proizvodnje. Nissanov EV36Zero ne samo da označava prekretnicu u proizvodnji električnih vozila, već i pridonosi globalnim naporima u stvaranju čišće i održive budućnosti.

Najčitanije