Banner
tekst2naslovna 2

Tesla Model 2 ostavljena na parkiralištu

Sjetite se kada smo u veljači 2023. pisali prvi puta o nečem novom što Tesla planira predstaviti. To je Tesla Model 2, spoj limuzine i SUV-a, poznatiji kao crossover.

Teslino nadolazeće vozilo bit će kompaktni crossover poznat pod kodnim imenom Redwood, a zvat će se Model 2. Prema najnovijim izvješćima, proizvodnja bi trebala započeti krajem 2025. godine a vozilo će se proizvoditi u Meksiku i Berlinu, Njemačka.

Peugeot uvodi ChatGPT u svoj infotainment sustav I-Cockpit

Ovo je važna informacija koju valja imati na umu, budući da je snimak dronom otkrio intrigantno vozilo parkirano na jednom od parkirališta Tesline tvornice Giga Berlin.

Očito je manjih dimenzija od Modela Y koji se nalazi iza njega, te se vizualno razlikuje od svih dosadašnjih Teslinih modela.

Gornji snimak izdvojen je iz videozapisa koji možete pronaći u nastavku. Panoramski prikaz vozila možete vidjeti u intervalu od 19:30 do 19:45. Je li ovo možda tajnoviti Model 2, vozilo Tesle namijenjeno masovnom tržištu?

Scarbo donosi Off-road iskustvo s električnih 1,000 “konja”

Moguće je. Međutim, postavlja se pitanje zašto bi Tesla jednostavno ostavio vozilo na parkiralištu, izloženo pogledima dronova.

Možda je to dio marketinške strategije, jer je izgradnja uzbuđenja godinama prije lansiranja proizvoda nešto u čemu je Tesla već pokazala izvjesnu vještinu – dovoljno je prisjetiti se Cybertrucka.

Prema nekim spekulacijama na internetu, vozilo bi moglo biti tek djelomično sastavljeni Model Y ili čak prototip konkurentnog modela poput Fordovog Mustanga Mach-E.

Tesla najavljuje revoluciju s pristupačnim električnim vozilom “Redwood”

S obzirom na ograničene informacije dostupne samo putem snimaka dronom iz velike udaljenosti, nemoguće je s potpunom sigurnošću tvrditi o čemu se radi.

1 29

Međutim, izgleda da je ideja da je vozilo slično Modelu Y manje vjerojatna, s obzirom na proporcije u usporedbi s vozilom koje stoji tik do misterioznog automobila.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

U svakom slučaju, moguće je samo nagađati. Je li ovo prvi pogled na Teslino nadolazeće pristupačno električno vozilo? Ili se radi o marketinškom triku tvrtke?

tekst2sl1 2

Odgovor na ova pitanja trenutno ostaje izvan dosega, ali neosporno je da je riječ o intrigantnoj situaciji koja potiče maštu i razgovor među entuzijastima i promatračima industrije automobila.

Hyundai priprema tržište za električne kamione – Ioniq T7 i Ioniq T10

S obzirom na reputaciju Tesle za inovaciju i iznenađenja, ostaje za vidjeti što će se dalje dogoditi s ovim tajanstvenim vozilom na parkiralištu.

Najčitanije