Banner
2 43

Tesla najavljuje revoluciju s pristupačnim električnim vozilom “Redwood”

Tesla 2025. godine donosi pristupačniji model električnog automobila.

U sredini 2025. godine, Tesla planira predstaviti novo električno vozilo za masovno tržište, nazvano “Redwood”, prema izvješću Reutersa. Ovaj potez označava značajan pomak u strategiji tvrtke, koja se dosad usredotočivala na luksuzna električna vozila.

Huawei i Voyah udružuju snage za revoluciju u električnim vozilima

Odluka je donesena nakon što je kineski proizvođač BYD pretekao Teslu krajem 2023., postavši lider u proizvodnji električnih vozila širom svijeta. Elon Musk, izvršni direktor Tesle, odlučio je revidirati svoje ranije obećanje o osnovnom električnom vozilu od 23.300 eura, koje je dano 2020. godine, no do sada odgođeno.

1 47

Projekt Tesla Redwood opisan je kao kompaktni crossover, a namijenjen je transformaciji pristupačnih električnih automobila. Tvrtka želi ući u srednji tržišni segment, ciljajući potrošače koji traže ekonomske alternative vozilima na benzinski pogon. Uz konkurenciju sve većeg broja jeftinih električnih vozila, posebno od strane kineskog proizvođača BYD-a, Tesla se ambiciozno priprema za suočavanje s izazovima na tržištu.

Xiaomi SU7 doživjet će manje dizajnerske izmjene prije izlaska na tržište

Očekuje se da će Tesla Redwood imati početnu cijenu od 23.300 eura, postavljajući se na isplativu EV platformu sljedeće generacije. Ova strategija omogućit će Tesli konkurentnost s konvencionalnim automobilima na plin i drugim električnim vozilima. Tvrtka je već stupila u kontakt s dobavljačima putem “zahtjeva za ponude”, s procijenjenom proizvodnjom od 10.000 vozila tjedno, počevši od lipnja 2025.

2 43

Ulagači su s nestrpljenjem pratili najave Teslinih kompaktnih vozila sljedeće generacije, s Muskovim ranijim obećanjem o radu na dva nova proizvoda čiji bi prodajni potencijal mogao doseći 5 milijuna vozila godišnje.

Hyundai Mobis Mobion koncept: Revolucija u manevriranju i sigurnosti na cestama

Iako je izvršni direktor pohvalio dizajn i proizvodne tehnike ovih proizvoda, skeptici upozoravaju na Muskovu prošlu evidenciju propuštenih ciljeva lansiranja, posebno s Cybertruckom. Postavlja se pitanje hoće li masovna proizvodnja započeti prije 2026.

1 41

Ključna komponenta Teslinog plana je proizvodnja pristupačnog robotaxija zajedno s električnim automobilom Redwood, oba temeljena na istoj arhitekturi vozila.

Apple Car: Ponovno se govori o autonomnoj vožnji i električnom pogonu

Ova strategija podupire Teslinu ambiciju da revolucionizira transport kroz tehnologiju autonomne vožnje, no ostaje izazovno ostvariti Muskove prethodne izjave o potpunoj sposobnosti samostalne vožnje. Najnovija verzija FSD V12 obećava mnogo, no realizacija ostaje otvorena.

4 18

Očekuje se da će ostvarivanje profita od jeftinih električnih vozila predstavljati izazov za Teslu, s obzirom na značajne troškove baterija i tradicionalne poteškoće povezane s proizvodnjom kvalitetnih i ekonomičnih vozila.

Honda predstavlja koncepte: Saloon i Space-Hub

Tvrtka čak istražuje različite strategije, uključujući analizu Honde Civica, kako bi bolje razumjela kompleksnosti stvaranja isplativijih automobila.

tekst3naslovna

Teslina arhitektura sljedeće generacije, poznata pod kodnim nazivom “NV9X”, planira uključiti više modela, dodatno komplicirajući ambiciozne planove tvrtke.

Goodyear predstavio ElectricDrive 2 – guma za električne automobile

Također, Tesla razmatra proizvodnju pristupačnijih automobila u svojoj tvornici blizu Berlina, te istražuje mogućnost izgradnje tvornice u Indiji za proizvodnju jeftinijih električnih vozila.

tekst4naslovna1

S ovim koracima, Tesla želi postati ključni igrač na tržištu pristupačnih električnih vozila, izazivajući konkurenciju i potvrđujući svoju predanost održivoj mobilnosti.

Najčitanije