Banner
1 10

Windows 11 okreće se oglasima

Windows 11 dovodi oglase u obliku "preporuka".

Microsoft nedavno je objavio najnovije ažuriranje (KB5037000) za korisnike Windows 11 Insiders programa, prvenstveno na Beta kanalu. Ovo ažuriranje donosi nekoliko značajnih promjena, uključujući nove interaktivne elemente za Windows Spotlight.

Windows 11 24H2 “Hudson Valley” ustvari je Windows 12?

Međutim, uz ove pozitivne promjene, dolazi i jedna koja nije dočekana s odobravanjem – povećanje preporuka za aplikacije, koje su u osnovi reklame, unutar izbornika Start.

6 12

Novi elementi, smješteni u odjeljku nazvanom “Preporučeno”, mogu predstavljati aplikacije iz Microsoftove trgovine, temeljene na nedavnom korištenju aplikacija.

Koristite kameru vašeg Android telefona ili tableta na Windowsima 11 – evo kako

To može rezultirati prijedlozima koji nisu relevantni ili ne odgovaraju korisničkim preferencijama. Izbornik Start obično organizira aplikacije u odjeljke “Prikvačeno” i “Preporuke”, s potonjim uključujući nedavno korištene datoteke ili aplikacije, nove instalacije, te savjete za korištenje novih značajki sustava Windows.

9

Ovo ažuriranje, međutim, donosi dodatne preporuke iz Microsoft Storea, što stvara dojam kao da se radi o reklamama.

Windows 12 dolazi – Qualcomm testirao novi Windows na ARM čipu

Iako ove preporučene aplikacije možda nisu direktno plasirane od strane razvojnih timova koji plaćaju za promociju, Microsoft zarađuje na aplikacijama koje distribuira putem svoje trgovine.

2 2

Stoga, iz perspektive korisnika, ovo može izgledati kao oblik oglašavanja. Ipak, postoji opcija da se ova značajka potpuno onemogući. Korisnici to mogu učiniti jednostavno odlaskom na Postavke > Personalizacija > Start i isključivanjem prekidača za “Prikaži preporuke za savjete, promocije aplikacija i više.”

Windows 12 donosi pretplatu

Trenutno, ova promjena utječe samo na Insajdere na Beta kanalu i osobne uređaje, ostavljajući radne računalne sustave, često pod kontrolom organizacija, nezahvaćene ovim promjenama.

tekst1sl2 1

Važno je napomenuti da Microsoft nije potvrdio da će ova značajka biti prisutna u konačnom izdanju Windowsa 11. Kroz Insider program, tvrtka prikuplja povratne informacije, a na temelju reakcija korisnika, moguće je da će se odlučiti o potpunom odbacivanju ove ideje.

Najčitanije