Banner
v1

Windows 11 24H2 “Hudson Valley” ustvari je Windows 12?

Ažuriranje 24H2 za Windows 11 donosi sve one AI (Copilot) elemente - dali je ovo posljednji Windows? Windows 12 neće na tržište?

Stigao je S24 Ultra, evo prvih dojmova

Prema izvješću Windows Centrala, Microsoft aktivno radi na pripremi opsežnog ažuriranja za Windows 11 pod kodnim nazivom Hudson Valley. Planirano je da se ovo ažuriranje objavi kasnije ove godine kao “verzija 24H2” ili ažuriranje 2024. Godine.

Windows 12 donosi pretplatu

Očekuje se da će Hudson Valley donijeti značajne nadogradnje u usporedbi s prošlogodišnjom verzijom 23H2, uključujući poboljšanja u performansama, sigurnosti, kvaliteti života i dodatak novih značajki.

1 43

Fokus ažuriranja 24H2 bit će usmjeren na implementaciju AI iskustava sljedeće generacije, što je koncept koji je Microsoft nagovijestio tijekom prošle godine.

Windows 12 dolazi već 2024. godine

Prema glasinama, očekuje se uvođenje naprednog Copilota, koristeći AI i strojno učenje kako bi poboljšao korisničko iskustvo unutar sustava Windows. Ovo poboljšanje trebalo bi rezultirati unaprijeđenom produktivnošću u aplikacijama, pretraživanju i drugim aspektima korištenja računala.

2 40

Različite glasine sugeriraju da bi se ovo ažuriranje moglo nazvati “Windows 12”, što bi bilo u skladu s AI računalima i iskustvima sljedeće generacije.

Bluetooth 5.4 – što donosi i kada dolazi

Međutim, izvori upućuju na to da će najvjerojatnije ostati značajno ažuriranje za Windows 11, posebno nakon odlaska bivšeg šefa Windowsa, Panosa Panaya.

3 26

Trenutno, Microsoft provodi testiranja nekih od novih značajki ovog ažuriranja putem Insider Canary Channela, pružajući korisnicima uvid u ono što mogu očekivati.

Microsoft: Nova računala s umjetnom inteligencijom (Copilot) imati će minimalno 16GB RAM-a

Među poboljšanjima koja su već uočena su nadogradnje Snap Layouts-a, koje će sada koristiti strojno učenje za predlaganje najčešće korištenih snapped aplikacija, čime će olakšati korisničko iskustvo.

4 19

File Explorer će dobiti podršku za stvaranje 7zip i TAR komprimiranih arhivskih datoteka, a PNG datoteke će sada omogućiti pregled i uređivanje metapodataka.

Microsoft Copilot dostupan na Android i iOS platformama

Ploča Brze postavke također će doživjeti ažuriranje, pružajući korisnicima mogućnost pregledavanja svih dostupnih postavki i dodajući novi gumb za osvježavanje Wi-Fi popisa.

5 15

Phone Link će vidjeti poboljšanja, uključujući mogućnost korištenja povezanog telefona kao web kamere, što će dodatno obogatiti iskustvo korisnika tijekom video poziva ili konferencija.

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

Uvođenje novog načina rada “Energy Saver” predstavlja korak prema smanjenju potrošnje energije, prilagođavajući performanse sustava kako bi se sačuvala energija, posebno na prijenosnim računalima koja koriste bateriju i priključena su na struju.

6 12

Opća poboljšanja uključuju dodatak novog gumba “Instaliraj upravljačke programe” tijekom postavljanja Wi-Fi mreže, što bi trebalo olakšati proces postavljanja i optimizacije mrežnih postavki.

PlayStation igre dolaze na PC u ovoj 2024. godini – sve hit do hita

Također, najavljeno je uklanjanje nekoliko ugrađenih Windows aplikacija iz slike OS-a, pružajući korisnicima veću kontrolu nad instaliranim softverom i resursima njihovih računala.

7 10

Dodatno, uveden je novi “Windows zaštićen način ispisa” namijenjen Mopria-certificiranim pisačima, pružajući dodatnu sigurnost i podršku za ispis dokumenta.

OpenAI traži milijarde dolara za izgradnju tvornice AI čipove

Sve u svemu, ažuriranje Hudson Valley za Windows 11 obećava donijeti niz poboljšanja koja će korisnicima omogućiti bolje, sigurnije i učinkovitije iskustvo korištenja njihovih računala.

gg22

Microsoft nastavlja s predstavljanjem novih tehnoloških inovacija kako bi osigurao da Windows ostane relevantan i konkurentan u dinamičnom svijetu informacijske tehnologije.

Najčitanije