Banner
2 57

MediaTek Dimensity 9400 pomesti će konkurenciju

Najnovije glasine ukazuju na to da će novi MediaTek Dimensity 9400 čip, razvijan u suradnji s ARM-om, nadmašiti performanse Qualcommovog Snapdragon 8 Gen 4 i Appleovog A17 Pro u pogledu performansi po satu (IPC), obećavajući značajna poboljšanja u brzini i učinkovitosti procesora, iako su trenutno dostupni samo preliminarni podaci iz curenja informacija.

Nove informacije o MediaTek Dimensity 9400 procesoru neprekidno pristižu, a prema najnovijim glasinama, ovaj čip bi mogao znatno nadmašiti svoje konkurente.

MediaTek Dimensity 9300+ – značajke i benchmark rezultati

Prema tvrdnjama pouzdanog izvora, Digital Chat Station (DCS), Dimensity 9400 će u pogledu performansi po satu (IPC) biti superiorniji u odnosu na Qualcommov Snapdragon 8 Gen 4 i Appleov A17 Pro.

3 46

DCS potvrđuje prethodna curenja informacija koja sugeriraju da MediaTek u suradnji s ARM-om intenzivno radi na razvoju nove generacije svojeg Dimensity 9400 čipa. Očekuje se da će ovaj čip koristiti ARM-ovu najnoviju CPU arhitekturu poznatu pod kodnim imenom “BlackHawk”.

Humanoidni robot Tiangong može trčati 6km/h i koristi električni pogon

S druge strane, Qualcomm preuzima drugačiji pristup razvoju svojih čipova. Najavljeno je da će Snapdragon 8 Gen 4 koristiti jezgre dizajnirane od strane Nuvie, što predstavlja značajan otklon od njihovih uobičajenih ARM-baziranih dizajna za vodeće SoC-ove.

4 29

Glavni detalj koji privlači pažnju u ovom curenju informacija jest da Cortex-X5 jezgra Dimensity 9400 navodno pruža bolje IPC performanse od Qualcommovih Nuvia jezgri i Appleovih A17 Pro jezgri u iPhoneu 15 Pro. Međutim, DCS nije objavio konkretne brojke koje bi potkrijepile ovu tvrdnju.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Instrukcije po satu (IPC) su mjera koja odražava koliko jezgro procesora može izvršiti instrukcija u jednom taku. Visoka IPC vrijednost implicira da procesor može obavljati više poslova za jedan takt svog unutarnjeg sata, što rezultira bržim performansama.

5 17

Ako Dimensity 9400 zaista nadmaši Qualcommove nove Nuvia jezgre u pogledu IPC-a, to bi moglo predstavljati značajan napredak u performansama u odnosu na postojeće modele.

1 18

Ipak, važno je naglasiti da su ove informacije još uvijek na razini curenja podataka. Za potvrdu stvarnih sposobnosti Dimensity 9400 čeka nas objava službenih specifikacija i testova performansi. Također, konkretne brojke i realne performanse će pružiti jasniju sliku o tome koliko je novi čip zapravo napredan u usporedbi sa svojim tržišnim rivalima.

Najčitanije