Banner
2 5

Windows 12 dolazi – Qualcomm testirao novi Windows na ARM čipu

Sve se učestalije govori o dolasku Windowsa 12. Navodno ćemo u ljetnim mjesecima dobiti nove Windowse koji će biti u znaku AI elemenata.

Nedavno smo na našim stranicama razmatrali pitanje minimalne potrebne radne memorije od 16GB kako bismo koristili buduće Windows 12 operativne sustave.

Apple Vision Pro i test izdržljivosti

Razlog za to leži u sveprisutnim umjetničkim inteligentnim elementima koji će biti temeljito integrirani unutar Windows 12 platforme, posebno unutar Copilot alata.

1 5

Sudeći prema rastućem broju glasina i suptilnih naznaka, izgleda da se Windows 12 nalazi u fazi proizvodnje. Postoje čvrsti dokazi koji upućuju na to da bi sljedeća generacija Windows operativnog sustava mogla stići već tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

YouTube Premium broji 100 milijuna korisnika

U ovom kontekstu, tvrtka Qualcomm čini se da planira iskoristiti tu priliku za lansiranje svojih sustava temeljenih na Snapdragon X Elite. Na događaju u listopadu, Qualcomm je predstavio Snapdragon X Elite SoC, ističući da će njihova nova računalna platforma biti najinteligentnija, najsnažnija i najučinkovitija platforma izgrađena posebno za Windows operativne sustave.

2 5

U prosincu su iz Qualcomma najavili da je njihov Arm čip brži od Appleovog M3, s dodatnim mogućnostima ubrzanja umjetne inteligencije koje značajno povećavaju produktivnost, kreativnost i tijekove rada temeljene na umjetnoj inteligenciji.

HyperOS – kopija Androida ili njegov neprijatelj?

Prema informacijama iz Windows Latest-a, Qualcommova prezentacija uključivala je neodređenu verziju “Windows OS” instaliranu na referentnom dizajnu prijenosnog računala Qualcomm, koje se koristi za testiranje performansi CPU-a Snapdragon X Elite SoC-a.

5 1

Uspoređujući novi Arm čip i generički Windows OS s dva Samsung x86 prijenosna računala temeljena na Intelovim CPU-ovima, specifična razlika između “Windows OS” i “Windows 11” sugerira da Qualcomm možda koristi verziju Windowsa 12 prije njegovog službenog izdanja.

Windows 11 24H2 “Hudson Valley” ustvari je Windows 12?

Glasine i procurene informacije sugeriraju da Windows 12, s fokusom na umjetnoj inteligenciji, uključujući poboljšani Copilot, može biti lansiran do sredine 2024. godine.

3 4

Ako je ova informacija točna, činjenica da je Qualcomm već imao radnu verziju za testiranje u listopadu nije tako nevjerojatna. Njihov dizajn sučelja vjerojatno će sličiti Windowsu 11, s nekoliko jedinstvenih promjena poput “plutajuće” programske trake.

Facebook sutra puni 20 godina – društvena mreža koja je promijenila internet

Postoji i mogućnost povratka widgeta za radnu površinu, budući da Microsoft želi podsjetiti korisnike na izvrsno iskustvo s Windows Vistom iz 2000-ih.

Windows 12 donosi pretplatu

Operativni sustav koji snažno koristi umjetnu inteligenciju mogao bi značajno profitirati od specijaliziranih logičkih jedinica za ubrzanje umjetne inteligencije.

2 5

Intel je već optimizirao svoje najnovije x86 čipove za aplikacije povezane s umjetnom inteligencijom, dok bi Arm čipovi, poput Snapdragon X Elite, mogli pružiti poboljšano korisničko iskustvo zahvaljujući tradicionalnoj energetskoj učinkovitosti.

Windows 12 dolazi već 2024. godine

Ako Microsoft stvarno ozbiljno pristupa integraciji umjetne inteligencije u Windows 12, suradnja s prvim AI SoC-om poput Snapdragon X Elite mogla bi demonstrirati kako AI ubrzanje može skalirati kako bi unaprijedilo ukupno računalno iskustvo.

Najčitanije