huawei
5 1

Windows 12 donosi pretplatu

Još se većina nije prebacila na Windows 11 a počela su šuškanja vezana uz Windows 12 i to u vidu pretplate?

Windows 11 je trenutno operativni sustav koji drži 23,61% tržišnog udjela, dok je veći dio još uvijek u rukama Windowsa 10 s udjelom od 7,64%. Unatoč tome, internet zajednica već počinje špekulirati o budućnosti Windowsa 12.

Samsung Galaxy Ring na tržište neće s Galaxy S24 serijom

Dok neki tvrde da će Windows 12 biti samo nadogradnja na Windows 11, drugi ističu da Microsoft ima ambicioznije planove za ovaj nadolazeći operativni sustav.

1 7

Prije nekoliko godina, vjerovalo se da je Windows 10 posljednja iteracija Windowsa, a da ćemo u budućnosti dobivati samo nadogradnje za taj operativni sustav.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

Međutim, očigledno je da se taj plan promijenio i da se Microsoft okreće novom Windowsu označenom brojem 12. Zanimljivo je primijetiti kako se u posljednje vrijeme sve više govori o mogućnosti da će Windows 12 predstaviti princip pretplate.

2 5

Prema izvješću Neowina i njemačke web stranice Deskmodder, INI konfiguracijska datoteka na kanalu Windows Canary sadrži reference na “Pretplatničko izdanje”, “Vrstu pretplate” i “status pretplate”.

Windows 11 (23H2) – sve što trebate znati, dolazi 26.09.2023.

Trenutno, imamo dvije glavne verzije sustava Windows 11 – Home i Professional, koje se plaćaju jednokratno i uključuju besplatna ažuriranja dok traje operativni sustav.

No, čini se da bi Microsoft mogao promijeniti ovaj model za Windows 12, uvodeći kontinuiranu naplatu pretplate koja bi ograničila pristup značajkama ovisno o razini pretplate koju korisnik odabere.

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

To bi omogućilo proizvođačima unaprijed konfiguriranih stolnih i prijenosnih računala s predinstaliranim Windowsom 12 da smanje cijene uređaja, znajući da će kupci morati plaćati pretplatu.

3 4

U tom scenariju, Microsoft bi mogao ponuditi besplatnu razinu koja bi korisnicima omogućila korištenje osnovnih funkcija, uz prikazivanje reklama kroz iskustvo Windowsa 12. Ova strategija otvara mogućnost za integraciju oglasa unutar operativnog sustava kako bi se financirala besplatna razina pretplate.

iOS 17.0.3 tu je da “ugasi vatru” na iPhone 15 Pro modelima

Prošle godine su se počele pojavljivati naznake da bi Windows 12 mogao biti objavljen 2024. godine. Također smo vidjeli kratki pregled radne površine Windowsa 12 tijekom Microsoft Ignite konferencije.

4

Nedavno je Microsoft snažno naglašavao značajke umjetne inteligencije u okviru svog modela pretplate za Microsoft 365 i OneDrive.

Meta uvodi pretplatu – Facebook i Instagram koštat će nas 14$ na mjesec – što dobivamo

U svjetlu ovih informacija, budućnost u kojoj pretplata na Windows 12 omogućuje pristup svim Microsoftovim premium uslugama ne bi bila iznenađenje.

5 1

Očito je da Microsoft razmatra nove poslovne modele kako bi unaprijedio svoje proizvode i omogućio korisnicima pristup inovativnim značajkama i tehnologijama.

introducing your copilot for the

No, konačne detalje ćemo saznati tek kada se Windows 12 službeno predstavi, a do tada možemo samo nagađati o budućnosti ovog ikoničnog operativnog sustava.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

Dali ste već prešli s Windowsa 10 na Windows 11? Ili se još uvijek držite one uzrečice “Što je sigurno je sigurno”. Naravno mi odavno koristimo Windows 11 i svakom novom nadogradnjom sve nam je draži.

tekst2naslovna 3

Ali kad kad upalimo i starije računala gdje se nalaze Windows-i 10 i tada se vratimo u neku vrstu “prošlosti”. Ali naravno treba ići i gledati naprijed i naravno u budućnost.

Microsoft AI za poslovne korisnike Bing Chat Enterprise

Baš nas zanima kakav će biti Windows 12 a kada budemo znali o iznosu te pretplate, svakako ćemo se ponovno vratiti toj temi na našim stranicama.

Najčitanije