Banner
2 20

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra)?

Samsung će svoje Galaxy Z Fold6 (Ultra) modele predstaviti 10.07.2024. U današnjem članku donosimo sve bitne značajke i odgovor na pitanje: "Što očekivati"?

Kako smo prethodno obradili temu “Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?“, sada ćemo se posvetiti novom modelu iz iste kuće, Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra).

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Samsungove ambicije za svoje sklopive uređaje u 2024. godini, Galaxy Z Flip6 i Galaxy Z Fold6, ogledaju se u težnji da nadmaše postojeće linije proizvoda, posebice Galaxy S seriju. Očekuje nas značajna obnova ove linije, pri čemu će poseban fokus biti na Galaxy Z Fold6, modelu u stilu knjige.

4 7
Render Samsung Galaxy Z Fold6 modela telefona !

Planirano lansiranje ovih uređaja je za srpanj 2024., paralelno s predstavljanjem nove serije Galaxy Watch7 i Galaxy Ringa. Točan datum lansiranja je navodno 10. srpnja, što je neposredno prije početka ljetnih Olimpijskih igara, zakazanih za 26. srpnja.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra doista će na tržište

Ovaj trend u skladu je s ranijim lansiranjima sklopivih modela Samsunga, pri čemu je Galaxy Z Fold4 predstavljen krajem kolovoza, a Z Fold5 početkom kolovoza prethodne godine.

3 12
Render Samsung Galaxy Z Fold6 modela telefona !

Značajna novost je podjela Galaxy Z Fold serije na dva modela, što je prvi put u njihovoj povijesti. Iako je postojala neizvjesnost hoće li se radi o standardnom i jeftinijem modelu ili modelima Fold i Fold Ultra, sada je jasno da će se na tržištu pojaviti Galaxy Z Fold6 Ultra, model više klase.

Samsung za 10.07.2024. najavljuje Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip/Fold6 modeli i Galaxy Ring

Ovaj model bi mogao uključivati neke od najnaprednijih komponenti, poput 200MP ISOCELL HP2 kamere, koja se nalazi i u Galaxy S24 Ultra. Također, postoje indicije o tanjem i laganijem dizajnu Ultra modela, sa težinom od samo 239 grama, što je značajno manje u usporedbi s 253 grama koliko teži Fold5.

2 20

Ultra model bi mogao koristiti titanij kao materijal, što bi dodatno smanjilo težinu uređaja. Kada je rasklopljen, debljina Ultra modela bi bila samo 5,6 mm, a kada je sklopljen 12,1 mm, što je također smanjenje u odnosu na trenutni Fold5.

Samsung One UI 6.1.1 raspolagat će s AI videom

Za jeftiniji model, Galaxy Z Fold6, još uvijek nije jasno hoće li se zvati FE ili će zadržati standardni naziv. Ovaj model bi trebao koristiti iste kamere kao i Z Fold5, uključujući širokokutnu kameru od 50 MP, 3x zoom kameru od 10 MP, i ultraširokokutnu kameru od 12 MP. Dodatno, prednje kamere uključuju 10 MP “punch hole” i 16 MP kameru ispod zaslona.

1 26

Uz sve te specifikacije, ovaj osnovni model Galaxy Z Fold6 bi mogao biti ponuđen po znatno nižoj cijeni od očekivane, navodno od 799 USD, što predstavlja iznimnu vrijednost s obzirom na početnu cijenu prethodnog modela koja je bila gotovo dvostruko veća.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Dizajn Galaxy Z Folda se svake godine blago mijenja, s nekoliko konzervativnih izmjena koje nisu pratili brzi razvoj konkurencije.

Za ovu godinu, očekuju se značajnije promjene, uključujući tanji okvir i širi poklopac zaslona, što bi trebalo dovesti do uređaja s presavijenom debljinom od samo 11 mm.

Najčitanije