Banner
2 8

Apple Watch X – renderi koji donose realnost

Ove će godine Apple predstaviti novu generaciju pametnih satova (desetu po redu), pod nazivom: Watch X. Ako je vjerovati renderima i glasinama po prvi će puta Apple Watch donijeti "retro" izgled u stilu aktualnih iPhone i iPad modela.

Ove godine, Apple planira lansirati 10. generaciju Apple Watcha, koja će vjerojatno nositi naziv Apple Watch X. Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, novi model će uvesti dvije revolucionarne zdravstvene funkcije.

Apple Watch X – puki render ili moguća stvarnost

Prva funkcija ima za cilj otkriti apneju u snu, ozbiljno stanje koje se odlikuje prekidima u disanju tijekom sna, što može dovesti do teških zdravstvenih komplikacija poput problema sa srcem i povišenog krvnog tlaka ako se ne liječi.

1 7

Druga funkcija usmjerena je na identifikaciju hipertenzije—poznate kao visoki krvni tlak. Ova funkcija neće pružati specifične očitanja krvnog tlaka, ali će upozoravati korisnike na potencijalno visoke razine, potičući ih da potraže medicinske intervencije, poput lijekova koji bi mogli spriječiti kritične događaje poput moždanog udara.

Apple Watch Ultra 3 – hardverski ništa novo

Osim toga, Gurman je nagovijestio novu inovaciju u dizajnu za Apple Watch X koji uključuje sustav magnetskih remena. Ovaj novi pristup ne samo da će modernizirati njegov izgled, već bi mogao i povećati unutarnji prostor unutar uređaja, stvarajući prostor za bateriju većeg kapaciteta.

2 8

Uz ove ažuriranja zdravstvenih i dizajnerskih značajki, njemačka dizajnerska agencija pod nazivom Wordsmattr, kako izvještava 9to5Mac, razvila je konceptni model Apple Watch X.

Apple M4 čip i benchmark rezultati

Predstavnik agencije, Lukas Gehrer, spomenuo je da je njihov tim proveo više od tri mjeseca radeći na detaljnom konceptu, temeljenom na raznim glasinama, patentima i novostima o nadolazećem Apple Watchu.

3 5

Zamišljeni dizajn je elegantnija verzija Apple Watch Ultra, s zaobljenim uglovima i značajnim novim dodatkom—8MP FaceTime kamerom smještenom na vrhu središta sata, omogućavajući video chatove i mogućnosti fotografiranja.

Siri postaje pametnija 10.06. na WWDC konferenciji

Koncept također uključuje senzor krvnog tlaka sličan onome o kojem je Gurman govorio prošlog prosinca, dodatno naglašavajući fokus na praćenje zdravlja. Predloženi estetski izgled Apple Watch X je kutan, izrađen od titana kako bi se uskladio s materijalima modela iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Dodatno, očekuje se da će funkcionalnost Touch ID biti ugrađena unutar Digitalne krune, poboljšavajući sigurnost i upotrebljivost.

4 2

Ovaj sveobuhvatan pristup dizajnu i funkcionalnosti ističe predanost Applea kombiniranju napredne tehnologije s korisnički orijentiranim zdravstvenim inovacijama, postavljajući novi standard za ono što pametni satovi mogu ponuditi.

Najčitanije