Banner
FF22 1

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

OpenAI želi konkurirati Google pretraživanju.

OpenAI, tvrtka iza ChatGPT-a, uskoro planira objaviti svoju tražilicu koja bi mogao konkurirati Googleovoj tražilici i AI-pokretanoj startup tražilici Perplexity. Bloomberg izvještava da bi OpenAI svoju novu tražilicu mogao lansirati već sljedeći ponedjeljak, 13. svibnja, dan prije Googleove konferencije I/O, na kojoj se očekuju najave AI proizvoda.

OpenAI slučajno otkrio ChatGPT 4.5 – evo što donosi

OpenAI-ova tražilica proširit će mogućnosti ChatGPT-a, omogućujući pristup izravnim i ažuriranim informacijama s weba uz dodatak citata, čime se adresira jedan od glavnih nedostataka ChatGPT-a – zastarjelost informacija.

FF22 1

Tražilica će koristiti sučelje prilagođeno AI tehnologiji, slično onome koje nudi startup Perplexity, procijenjen na oko milijardu dolara, koji su osnovali Aravind Srinivas (bivši zaposlenik OpenAI-a), Denis Yarats (bivši zaposlenik Mete) i Johnny Ho (bivši zaposlenik Quore).

ChatGPT i GPT-4 Turbo uz 20$/mj

Ovaj novi proizvod mogao bi promijeniti dinamiku na tržištu pretraživača, unoseći inovacije i konkurenciju u prostor koji trenutno dominira Google. Integracija s ChatGPT-om omogućit će korisnicima interaktivno i kontekstualno prilagođeno pretraživanje, povećavajući točnost i relevantnost dobivenih informacija.

Najčitanije