Banner
FF 4

iOS 18 i ChatGPT bit će jedno

Traju pregovori Applea i OpenAI tvrtke u vezi iOS 18 platforme i implementacije AI rješenja, ChatGPT dolazi na iOS 18?

Prema izvoru upućenom u situaciju, Apple se nalazi u završnim fazama pregovora s OpenAI. Tvrtka sa sjedištem u Cupertinu želi koristiti ChatGPT za unaprjeđenje nekih od svojih značajki povezanih s umjetnom inteligencijom u nadolazećem iOS-u 18.

Apple M4 čip i benchmark rezultati

Ipak, izvor navodi da se dvije tvrtke ne žure s javnom objavom tog sporazuma. Prethodni izvještaji tvrde da Apple razgovara i s Googleom o korištenju njegovog AI pogonjenog Gemini chatbota. Stoga bi proizvođač pametnih telefona još uvijek mogao istraživati druge mogućnosti.

2 17

Zanimljivo je da najnovije glasine sugeriraju kako će Apple pokušati većinu značajki umjetne inteligencije smjestiti izravno na uređaj, omogućujući time da glavni posao obavlja silicij na uređaju, dok će ostatak biti upravljan iz Appleovih podatkovnih centara. To bi Appleu moglo pružiti prednost nad konkurencijom u pogledu brzine i privatnosti.

Apple svoje servere oprema s M4 čipovima u svrhu AI upita

Međutim, takav pristup možda neće biti izvediv ako Apple sklopi sporazum s OpenAI. Uključivanje ChatGPT-a u ekosustav iOS-a može zahtijevati intenzivne računalne operacije koje bi se mogle oslanjati na vanjske podatkovne centre, čime bi se potencijalno kompromitirala brzina i privatnost koju Apple želi osigurati.

tekst3naslovna

Uspjeh ovog plana ovisi o sposobnosti Applea da učinkovito integrira tehnologiju OpenAI-a s vlastitom hardverskom arhitekturom, što je složen tehnički poduhvat.S obzirom na Appleovu povijest inovacija i sposobnost implementacije sofisticiranih tehnoloških rješenja, nije nemoguće da tvrtka pronađe način kako da ostvari ovaj ambiciozni plan.

Apple 2025. predstavlja 20,3″ sklopivi uređaj

Ipak, postoji niz tehničkih i poslovnih izazova koji bi mogli utjecati na krajnji ishod pregovora i implementacije tehnologije. Osim tehničkih pitanja, postoje i poslovne implikacije poput potencijalnih troškova licenciranja, prilagodbi zaštite podataka i korisničkog iskustva koje bi mogle oblikovati konačnu odluku Applea.

ff 1

Dok se pregovori nastavljaju, industrija pomno prati razvoj događaja, s nadom da će Appleova odluka donijeti nove inovacije u svijetu mobilnih tehnologija.

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

Ukoliko uspiju integrirati ChatGPT na način koji je u skladu s njihovim standardima privatnosti i performansi. to bi moglo značajno promijeniti način na koji korisnici interagiraju s njihovim uređajima, nudeći bogatije i intuitivnije korisničko iskustvo.

FF 4

Bez obzira na ishod, jasno je da Appleova težnja za integracijom najnovijih AI tehnologija ukazuje na njihovu predanost prema inovacijama i poboljšanju korisničkog iskustva. To ne samo da utire put za naprednije funkcije u budućim verzijama iOS-a, već postavlja i nove standarde za industriju pametnih telefona u cjelini.

Najčitanije