Banner
RTX-NASLOV

Nvidia je danas predstavila GeForce RTX 3050 i 3050Ti – grafičke kartice namijenjene prijenosnicima

Nvidia GeForce RTX 3050 i 3050Ti - nove grafičke kartice za prijenosnike

Kako uvijek u velikoj većini pišemo o pametnim telefonima i rješenjima koja su namijenjena njima, danas idemo s nečim posve drugim. Naime danas je Nvidia dobro nam poznati proizvođač grafičkih kartica danas na svojem event-u predstavila dvije nove uzdanice.

Ovoga puta one nisu vezane uz Desktop računala odnosno ona stola, već uz prijenosnike, laptope. Radi se o GeForce RTX 3050 i GeForce RTX 3050Ti.

Iz Nvidie kazuju kako u prvi plan ka ovim karticama žele staviti strojno učenje, dakle kartice će moći „pratiti” navike korisnike te shodno tome prilagođavati performanse i davati resurse u višem ili ako je potrebno u nižem obliku.

RTX#1

Oba modela imaju bolji prodor zraka kroz ventilatore i proreze (što će se naravno trebati vidjeti i na prijenosnicima u kojima će navedene biti implementirane).

Bolje strujanje odnosno iskorištavanje zraka za hlađenje te strojno (AI) učenje grafičke kartice će iskoristiti na način kvalitetnijeg i bržeg pokretanja zahtjevnih igara te programa na prijenosnicima.

RTX#2

GeForce RTX 3050 dolazi sa 2,048 CUDA jezgri pri radnim taktom 1,5MHz. Dok RTX 3050Ti dolazi sa 2,560 CUDA jezgri radnoga takta 1,485MHz. Oba modela dolaze sa 4GB GDDR6 video memorije i 128-bit memorijskog sučelja. Potrošnja obiju kartica kreće se između 35 pa do 80W. Iz Nvidie kazuju kako grafičke kartice sve popularne igre poput CoD: Warzone, Watch Dogs: Legion te slične izvode pri 60fps-a (sličica u sekundi).

RTX#3

Nvidia GeForce RTX 3050 i RTX 3050Ti od ovog ljeta naći će se unutar gaming prijenosnika kod svih poznatih proizvođača. Spominje se početna cijena od 799$. Spominje se i lansiranje prvih Samsung prijenosnika upravo sa ovim grafičkim rješenjima.

Najčitanije