Banner
WhatsApp_GDPR

Njemačka regulatorna agencija zabranila WhatsApp-u prikupljanje podataka

Njemačka je uvela privremenu zabranu prikupljanja podataka od strane WhatsApp-a

Čini se kako su korisnici prvi korak ka svojoj slobodni postigli kada je u pitanju njihov i odnos WhatsApp-a. Makar za sada samo u Njemačkoj gdje je regulatorna agencija zabranila prikupljanje podataka korisnika između WhatsApp-a i Facebooka-a. Odnosno dala im je zabranu od tri mjeseca jer se navodi odnosno način prikupljanja krši s odredbama GDPR-a. Naravno to znači da nakon 15,05 što je za koji dan WhatsApp u Njemačkoj ne smije prikazivati obavijesti a ako korisnik ne pristane ne smije postepeno oduzimati značajke WhatsApp-a.

WhatsAppGermany#1

Ovo vrijedi za sve Njemačke korisnike koji koriste uslugu unutar te izvan države, odnosno unutar granica Europe. Prisjetimo se kako smo neki dan pisali o prestanku rada WhatsApp-a ako korisnici ne pristanu na uvijete, čini se kako za sada makar za Njemačke korisnike ništa od toga, odnosno ostali su pošteđeni. Kako smo naveli i u prošlom članku, objavom ove odluke porasla je potražnja za pronalaskom alternativnog rješenja u obliku servisa za komunikaciju.

Nvidia je danas predstavila GeForce RTX 3050 i 3050Ti – grafičke kartice namijenjene prijenosnicima

Naglo su zabilježile porast korištenja aplikacije Signal i Telegram. Nadamo se da će i ostale države Europe uvesti neki sličnu odredbu/zabranu te kako to ovakvog načina prikupljanja podataka korisnika uistinu neće doći.

HMD izmijenio plan ažuriranja Nokie na Android 11

Najčitanije