Banner
Samsung Event 5

Samsung: Snažan rast dobiti zahvaljujući Galaxy S24 i poluvodičima

Samsung je objavio izvrsne financijske rezultate za prvo tromjesečje 2024., s deseterostrukim povećanjem operativne dobiti na 6,61 bilijun KRW, zahvaljujući snažnoj prodaji Galaxy S24 serije i rastu cijena memorijskih poluvodiča. Ukupni prihodi porasli su za 13%, a iako se očekuje blagi pad prodaje pametnih telefona u drugom kvartalu, segment memorijskih poluvodiča ostaje jak, potaknut potražnjom za AI tehnologijama.

Samsung je danas objavio svoje detaljne financijske rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine, koji su iznimno pozitivni. Ovaj južnokorejski tehnološki gigant izvijestio je o impresivnom porastu operativne dobiti koja iznosi 6,61 bilijuna KRW (približno 4,85 milijardi dolara).

Samsung Galaxy S25 Ultra dijelit će bateriju s prethodnikom zbog smanjenja troškova proizvodnje

To predstavlja desetorostruko povećanje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, čime su dobitci dosegnuli razinu iz 2022. godine.

1 72

Izvješće navodi da je ključni pokretač ovog izvanrednog financijskog uspjeha bila robustna prodaja najnovijih modela iz Galaxy S24 serije, što je značajno doprinijelo ukupnom povećanju prihoda.

Umjetna inteligencija u fokusu: Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme

Osim toga, zabilježen je rast cijena memorijskih poluvodiča, što je dodatno potaknulo financijske pokazatelje kompanije. Ukupni prihodi kompanije porasli su za 13% u usporedbi s prethodnim razdobljem, potvrđujući trend rasta.

2 6

Očekivanja za nadolazeće razdoblje su umjerena. Predviđa se blagi pad prodaje pametnih telefona u drugom kvartalu, što može biti posljedica sezonskih fluktuacija u potražnji.

Samsung Galaxy Watch7 s praćenjem razine šećera u krvi

Međutim, segment memorijskih poluvodiča ostaje iznimno stabilan i pokazuje potencijal za daljnji rast. Ova stabilnost je dijelom potaknuta sve većom potražnjom za umjetnom inteligencijom, koja zahtijeva napredne i pouzdane memorijske komponente.

9

Samsung kontinuirano ulaže u razvoj i inovacije, što se pokazuje kroz njihove nove proizvode i tehnologije. Ova strategija ne samo da osigurava održavanje konkurentnosti na tržištu pametnih telefona, već i jača njihovu poziciju na tržištu poluvodiča.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra)?

Ovakvi financijski rezultati svjedoče o efikasnosti Samsungove poslovne strategije i njihove sposobnosti da se prilagode mijenjajućim tržišnim uvjetima.

B roll Image S24 Series 1 HI 1 1

Unatoč potencijalnim izazovima u prodaji pametnih telefona, Samsungov fokus na inovacije i tehnološki napredak ostaje neumoljiv. Ova posvećenost osigurava da kompanija ne samo da zadrži svoju vodeću ulogu u tehnološkom sektoru, već i da nastavi rasti i razvijati se u skladu s promjenjivim potrebama i očekivanjima svojih korisnika širom svijeta.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Dok napredak u segmentu pametnih telefona može doživjeti trenutne oscilacije, dugoročni izgledi za Samsungove inovacije i rast su izuzetno obećavajući.

1 23

Ovo osigurava da će kompanija ostati na čelu tehnološke evolucije, vođena svojim unaprijed definiranim ciljevima i strategijama koje usmjerenost na kvalitetu i inovacije stavlja u središte svog poslovanja.

Najčitanije