Banner
tekst1naslovna 3

HBO Max po uzoru na Netflix uklanja mogućnost dijeljenja lozinki

MAX, usluga u vlasništvu Warner Bros. Discoveryja, najavljuje borbu protiv dijeljenja lozinki izvan kućanstva, usklađujući se s Netflixom i Disneyem. Jean-Briac Perrette, predsjednik tvrtke, najavio je ovu inicijativu na konferenciji Morgan Stanleya, ističući važnost prilagodbe tvrtke suvremenim trendovima i potrebama korisnika.

Sada, u novom koraku prema unaprjeđenju korisničkog iskustva i zaštiti interesa tvrtke, MAX, streaming usluga pod vlasništvom Warner Bros. Discoveryja, najavljuje borbu protiv prakse dijeljenja lozinki izvan kućanstva.

Netflix dolazi unutar Hrvatskog Telekoma

Jean-Briac Perrette, predsjednik tvrtke i izvršni direktor globalnog streaminga, najavio je ovu inicijativu koja će započeti kasnije ove godine i protezati se u iduću, postavljajući MAX u red s konkurencijom poput Netflix-a i Disney-a.

cc1

Ova strategija usklađivanja s trendom u industriji odražava potrebu za očuvanjem prihoda i pravilnim pružanjem usluga korisnicima. Netflix i Disney već su poduzeli slične korake kako bi ograničili dijeljenje lozinki na svojim platformama, istovremeno prilagođavajući cijene kako bi svoje usluge učinili pristupačnijima i atraktivnijima korisnicima.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Odbijajući dati konkretnu procjenu financijskih očekivanja od ove strategije, Perrette je naglasio važnost ovog koraka i njegovu integraciju u dugoročnu strategiju tvrtke.

tekst1sl1 1

Njegove izjave iznesene su na tehnološkoj konferenciji Morgan Stanley u San Franciscu, gdje je istaknuo važnost prilagodbe tvrtke suvremenim trendovima i potrebama korisnika.

Tri naslova koje morate pogledati na Netflixu ovog ožujka

Ova inicijativa predstavlja višeslojnu strategiju koja će osigurati održivost poslovanja i kvalitetu usluga za korisnike. S jedne strane, borba protiv dijeljenja lozinki štiti interese tvrtke osiguravajući da se usluga koristi samo od strane stvarnih pretplatnika.

tekst1naslovna 3

S druge strane, prilagodba cijena omogućuje privlačenje novih korisnika i zadržavanje postojećih, čime se osigurava stabilan tok prihoda.

Što nam to Netflix donosi 2024. godine – evo odgovora

Ova strategija također odražava evoluciju tržišta streaminga i sve veću konkurenciju među pružateljima usluga. U svjetlu ovih promjena, tvrtke se moraju prilagođavati novim zahtjevima tržišta kako bi ostale relevantne i konkurentne.

HBO Max

Ograničavanje dijeljenja lozinki postaje neizbježna strategija u takvom okruženju, a MAX je odlučan biti predvodnik u ovoj borbi.

HBO Max prestaje streamati u 4K rezoluciji

Iako se očekuje da će ova inicijativa generirati dodatne prihode za tvrtku, fokus je i dalje na pružanju visokokvalitetnih usluga korisnicima. Ograničavanje dijeljenja lozinki osigurat će da korisnici dobiju vrijednost za svoj novac, dok prilagodba cijena omogućuje pristup širem spektru korisnika.

Disney+ ide putem Netflixa – zabrana dijeljenja lozinki i poskupljenje u najavi

U konačnici, MAXova borba protiv dijeljenja lozinki predstavlja korak naprijed prema osiguranju održivosti poslovanja i poboljšanju korisničkog iskustva.

HBO Max od sada je samo „Max”

Integracija ove strategije u dugoročnu viziju tvrtke pokazuje njezinu predanost prilagođavanju tržišnim trendovima i potrebama korisnika, dok istovremeno osigurava stabilnost i rast poslovanja u konkurentnom okruženju streaming industrije.

Najčitanije