Banner
cc1

HBO Max prestaje streamati u 4K rezoluciji

Premda na prvu ne izgleda kao vijest bitna za nas - jer se za sada odnosi na Američko tlo - sasvim je sigurno kako će istu politiku HBO MAX implementirati u cijelom svijetu. Evo detalja

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

HBO to Go, HBO Max, i uskoro “samo” Max – ovo su tri različita naziva koja su označavala jednu te istu platformu.

Samsung Galaxy S24 serija na tržište će 17.01.2024.

Iako se radi o popularnoj platformi za streaming, čini se da su promjene na horizontu koje će možda razveseliti neke korisnike, ali i razočarati druge.

Vivo X100 (Pro) donosi razne boje kućišta i prve prikaze moći kamere

HBO Max je nedavno pretrpio značajnu promjenu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je promijenio svoje ime u MAX, a planovi su da se ovakva transformacija proširi globalno već 2024. godine.

cc1

No, dok se platforma razvija i mijenja, dugogodišnji pretplatnici na HBO Maxu suočavaju se s nekim neugodnim iznenađenjima. U svibnju ove godine, Warner Bros.

PlayStation 5 Pro – moćan hardver uz moćniji softver

Discovery je obećao postojećim pretplatnicima HBO Maxa na planu bez oglasa da će zadržati određene pogodnosti, poput 4K streaminga i najmanje šest mjeseci bez dodatnih troškova. No, kako se približavamo toj šestomjesečnoj granici, tvrtka je spremna održati svoje obećanje na svoj način.

tekst1sl1 1

Prema izvješćima The Verge, MAX se obraća pogođenim korisnicima, obavještavajući ih da će njihova mjesečna cijena od 15,99 USD ostati ista, ali će izgubiti nekoliko važnih pogodnosti 5. prosinca ili nakon tog datuma.

HBO Max od sada je samo „Max”

Konkretno, 4K i HDR streaming bit će uklonjeni za naslijeđene korisnike, a bit će ograničeni na HD kvalitetu, što je slično novim registracijama za MAX-ovu razinu bez oglasa. Da bi zadržali 4K reprodukciju, korisnici će morati nadograditi na “ultimativni” plan, po cijeni od 19,99 USD mjesečno.

tekst1naslovna 3

Osim gubitka 4K streaminga, naslijeđeni pretplatnici bez oglasa također su uživali u dodatnom istovremenom streamu (ukupno tri), u usporedbi sa standardna dva za nove prijave na plan od 15,99 USD. Nažalost, i ova pogodnost će postati prošlost počevši od ciklusa naplate u prosincu.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

S ovim promjenama, mnogi dugogodišnji korisnici HBO Maxa izražavaju svoje nezadovoljstvo i osjećaju se prevarenima. Mnogi od njih su vjerni pretplatnici ove platforme već godinama, a sada se suočavaju s gubitkom važnih značajki koje su smatrali standardom.

tekst11naslovna

Ovaj potez Warner Bros. Discoverya izazvao je mnoge polemike i rasprave među korisnicima, a mnogi se pitaju je li promjena naziva bila potrebna i vrijedna gubitka dragocjenih značajki.

Netflix planira ponovno dizanje cijena – evo i zašto

No, tvrtka se vjerojatno trudi prilagoditi se novim trendovima i zahtjevima na tržištu streaminga, što ponekad dovodi do teških odluka koje mogu razljutiti vjerne korisnike.

HBO Max

U svojoj dugoj 51-godišnjoj povijesti, HBO je prošao kroz mnoge promjene. Počevši kao mala mreža dostupna samo pretplatnicima u New Yorku, HBO je postao prva američka mreža koja je svoje programe emitirala putem satelita, omogućivši mu da dosegne nacionalnu publiku.

Disney+ ide putem Netflixa – zabrana dijeljenja lozinki i poskupljenje u najavi

Tijekom 1990-ih, HBO je ostvario značajan utjecaj na televizijsku industriju svojim revolucionarnim dramama. A godine 2020., HBO je ušao u ratove streaminga s lansiranjem HBO Maxa. No, kao što vidimo, promjene se nastavljaju, a to može imati različite posljedice za korisnike.

tekst1sl3 2

Promjene su sastavni dio razvoja svakog poslovanja, uključujući i svijet streaminga. No, u ovom slučaju, dugogodišnji pretplatnici na HBO Maxu moraju prilagoditi se novim uvjetima i promjenama u platformi koju su dugo vjerno koristili.

Najbolji preklopni mobitel je Samsung Galaxy Z Flip5

Kako će ova situacija utjecati na budućnost MAX-a i na odnos između platforme i njezinih korisnika, ostaje za vidjeti. Izvjesno je samo da svijet streaminga i digitalnog sadržaja nastavlja evoluirati, a korisnici će uvijek biti na putu promjena.

Najčitanije