Banner
tekst1naslovna 8

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Ova odluka prvo stupa na snagu u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Korisnici su ponovno suočeni s promjenama na popularnoj streaming platformi Netflix, što je izazvalo razočaranje i zabrinutost među potrošačima.

Xiaomi 14 Ultra prikazuje modul kamere

Naime, Netflix je najavio ukidanje “osnovnog paketa” po cijeni od 11,99 dolara mjesečno i zamjenu ga novim paketom od 15,49 dolara mjesečno.

dd

Ova promjena predstavlja značajan skok u cijeni, a čini se da Netflix želi potaknuti korisnike da pređu na skuplje planove kako bi održao rastuće troškove proizvodnje i održao visok standard svojih usluga.

Redmi Note 3 – lekcija konkurenciji

Ova promjena posebno pogađa nove korisnike, jer više neće imati mogućnost prijave za osnovni plan bez oglasa po nižoj cijeni. Netflix je odlučio proširiti ovu promjenu na neke zemlje, uključujući Kanadu i Veliku Britaniju, a planira je implementirati tijekom drugog kvartala ove godine.

tekst2sl1 7

Ova odluka uzburkala je javnost, dok pretplatnici sada imaju ograničen izbor, s paketom od 15,49 dolara mjesečno kao najjeftinijom opcijom bez oglasa.

Favbet Loto Hrvatska: vaš vodič za online loto igranje

Greg Peters, suizvršni direktor Netflix-a, istaknuo je da je ponuda podržana oglasima privukla 23 milijuna aktivnih korisnika mjesečno te da je poboljšana kako bi bila privlačnija.

2 12

Unapređenja uključuju povećanje razlučivosti na 1080p, dodavanje višestrukih streamova i uključivanje mogućnosti preuzimanja sadržaja. Peters također ističe da će Netflix nastaviti prilagođavati svoje planove i strukturu cijena kako bi se prilagodili promjenama u potrebama korisnika.

iOS 17.4 beta 1: mogućnost odabira zadanog preglednika i instalacije raznih aplikacija – za nas Europljane iOS postaje otvoreniji

Unatoč ovoj promjeni, Netflix bilježi impresivan rast broja pretplatnika. Tijekom posljednjeg tromjesečja 2023. godine, dodali su 13,1 milijun novih pretplatnika, dosežući ukupno 247 milijuna pretplatnika diljem svijeta. Rukovoditelji tvrtke ističu kako je nužno povremeno povećanje cijena kako bi se financirala stalna poboljšanja usluge.

tekst1naslovna

Osim promjena u cijenama, Netflix je iznenadio javnost najavom 10-godišnjeg ugovora s WWE (World Wrestling Entertainment) za prijenos emisije “Monday Night Raw”.

Što nam to Netflix donosi 2024. godine – evo odgovora

Ovaj impresivan ugovor vrijedan 5 milijardi dolara označava značajan korak Netflixa u područje sportskog emitiranja uživo. Prema uvjetima ugovora, Netflix će imati prava na prijenos “Monday Night Raw” sljedećih 10 godina, s mogućnošću raskida ugovora nakon pet godina. Ovo je značajan korak za Netflix, koji se dosad držao “sports-adjakt” streaminga.

tekst1naslovna 5

Važno je napomenuti da je Netflix tijekom proteklih nekoliko mjeseci pokazao interes za sportske prijenose uživo, uključujući golf natjecanje između PGA profesionalaca i F1 vozača, te najavu uživo prijenosa teniskog meča s Rafaelom Nadalom i Carlosom Alcarazom.

GTA Trilogy dostupan na Netflixu

Korisnici Netflix-a suočavaju se s promjenama u ponudi i cijenama, dok se platforma istovremeno širi u područje sportskog emitiranja uživo.

tekst2naslovna 3

Hoće li ovi potezi donijeti dugoročni uspjeh ili izazvati otpor među pretplatnicima, ostaje vidjeti. Netflix, međutim, nastavlja s ambicioznim planovima i prilagođavanjem svoje strategije kako bi ostao lider u svijetu streaminga.

A1 i Netflix sklapaju partnerstvo

Kada će ova odluka pogoditi i globalnu scenu, svakako ostaje za vidjeti. No kada budemo znali detalje na vrijeme ćemo vas obavijestiti.

Najčitanije