Banner
ff2

Android 15 – kako radi Auracast i Bluetooth LE Audio

Bluetooth LE Audio i njegova Auracast funkcija omogućuju jednostavno emitiranje zvuka na obližnje uređaje bez potrebe za uparivanjem, pružajući korisnicima univerzalno rješenje za dijeljenje zvuka na više uređaja, neovisno o ekosustavu proizvođača, s dodatnim sigurnosnim opcijama u najnovijoj verziji Androida 15.

Za one koji često putuju a žele podijeliti zvuk na više uređaja, čini se da Android 15 svojim dolaskom i tom “problemu” staje na kraj. Podjela zvuka često može biti teška zbog ograničenja Bluetootha koji omogućuje povezivanje samo jednog uređaja u isto vrijeme.

Android omogućio instalaciju dvije aplikacije istovremeno

No, novi Bluetooth LE Audio standard i njegova Auracast funkcionalnost nude rješenje, omogućavajući emitiranje zvuka na obližnje uređaje bez potrebe za uparivanjem.

1 19

Prema pisanju Android Authority portala, Auracast, koristeći Bluetooth Low Energy, djeluje tako da se vaš telefon pretvori u mini radio toranj koji odašilje audio signal kojeg drugi uređaji mogu primati.

Android 15 Beta 1.2 – manje ažuriranje s velikim novitetima

To je znatno poboljšanje u odnosu na proizvođačima specifične opcije poput Samsungovog “Dual Audio” i Appleovog “Share Audio”, koji su ograničeni na uređaje unutar svojih ekosustava.

2 13

Auracast je dostupan za sve uređaje koji licenciraju ovu tehnologiju od Bluetooth SIG-a, čime se osigurava šira kompatibilnost. Otkako je predstavljen 2022. godine, Auracast dobiva na popularnosti, posebno s dolaskom Androida 15, koji uključuje namjensku opciju za upravljanje Auracast streamovima.

Android 15 ima i dobru značajku za one koji vole surfati pred spavanje

Android 15 omogućuje korisnicima da pokrenu Auracast emitiranje preko opcije “dijeljenje zvuka” u postavkama uređaja, pružajući jednostavniji pristup ovoj tehnologiji.

Pixel 9 Pro osvanuo uživo – sve je poznato već sada

Dodatne postavke sigurnosti omogućavaju korisnicima da postave lozinke ili generiraju QR kodove za sigurnije povezivanje. Iako Auracast podržava samo jednosmjerna emitiranja, on nudi znatno poboljšano iskustvo dijeljenja zvuka za višekorisničke situacije.

Najčitanije