Banner
ff 10

Što nam donose Apple iPad Pro i iPad Air za 2024. godinu

Apple je za 07.05.2024. najavio predstavljanje iPad Pro i iPad Air 2024. modela telefona, evo što se za sada zna o njima.

Apple će 7. svibnja održati iznenađujući događaj pod nazivom “Let Loose”. Internet bruji o potencijalnim najavama novih modela iPad Pro i iPad Air. Očekivanja su velika, a glasine sugeriraju niz značajnih inovacija.

OLED zasloni na iPad Pro modelima

Prema pouzdanim izvorima, uključujući ugledne analitičare poput Marka Gurmana i Rossa Younga, Apple bi mogao predstaviti OLED zaslone na modelima iPad Pro od 11 i 12,9 inča.

Apple 07.05.2024. predstavlja nove iPad Pro i Air modele

Ovi zasloni bi, uz superiorni kontrast i tanji dizajn, trebali donijeti ljepše boje i potencijalno veću svjetlinu u odnosu na trenutne LED Liquid Retina zaslone. OLED tehnologija nije samo estetski poboljšanje, već i funkcionalna nadogradnja koja može značajno utjecati na korisničko iskustvo.

Povećanje cijena

Uz prelazak na skuplju OLED tehnologiju, predviđa se i povećanje cijena novih modela iPad Pro. Spekulacije sugeriraju da bi 11-inčni model mogao koštati oko 959 dolara, dok bi model od 12,9 inča mogao startati od 1,259 dolara.

Apple Mac Mini s M3 čipom “preskače se” u korist modela s M4

Ovo povećanje od 160 do 200 dolara nije neopravdano, s obzirom na uvođenje nove tehnologije zaslona i druge nadogradnje poput poboljšanog dizajna i funkcionalnosti.

MagSafe podrška

MagSafe, Appleova tehnologija za bežično punjenje, mogla bi biti integrirana u nove iPad Pro modele. Očekuje se da će ova funkcija omogućiti jednostavnije i efikasnije punjenje uređaja, što je osobito praktično za korisnike u pokretu.

Ova glasina je dobila dodatnu težinu zahvaljujući navodima da će novi modeli imati staklenu poleđinu, što je neophodno za funkcionalnost MagSafe-a.

Tanje tijelo i napredniji čipset

Očekuje se i smanjenje dimenzija kućišta, što je potvrđeno putem procurjelih CAD crteža. Nadolazeći modeli mogli bi biti znatno tanji, što bi moglo pridonijeti lakšem rukovanju i prijenosu.

iOS 18 (AI) elementi s podrškom Gemini i ChatGPT-a

Uz to, spekulira se o ugradnji naprednijeg M4 čipseta, koji bi donio poboljšanja u pogledu AI obrade i ukupne performanse. Iako je M3 čipset predstavljen prije samo pet mjeseci, brzi razvoj tehnologije mogao bi opravdati brzu nadogradnju.

Novi Apple Pencil i promjena položaja Selfie kamere

Za novi Apple Pencil 3. generacije očekuje se uvođenje dodirnih povratnih informacija i poboljšanja u gestikulaciji.

1 6

Što se tiče selfie kamere, postoji mogućnost da će se njen položaj promijeniti kako bi se bolje uklopio u upotrebu iPada u pejzažnom modu, što bi olakšalo video pozive i Face ID autentifikaciju.

Glasine o iPad Air 2024

Za iPad Air se očekuje da će dobiti veću verziju od 12,9 inča, što bi bilo značajno poboljšanje u odnosu na trenutni maksimalni ekran od 10,9 inča. Nadalje, spekulira se da bi iPad Air mogao dobiti M2 čipset, što bi značajno povećalo njegove performanse u odnosu na prethodni M1 model.

Najčitanije