Banner
2 3

Apple ipak razvija sklopivi iPhone

Spekulacije o Appleovom sklopivom uređaju prvo su sugerirale da bi to mogao biti MacBook model, ali se kasnije otkrilo da tvrtka također ima patente za sklopivi iPhone. Unatoč nedostatku službene potvrde i tajnovitosti oko ovih uređaja, očekuje se da bi sklopivi iPhone mogao stići već 2026. godine, iako bi mogao zaostajati za Samsungovim konkurentima.

Prvobitno se spekuliralo da Apple radi na razvoju sklopivog uređaja, a svi smo bili znatiželjni je li riječ o novom modelu iPhonea ili iPada. Međutim, iznenađenje je uslijedilo kada je otkriveno da se zapravo radi o MacBook modelu.

Apple 2027. donosi sklopivi MacBook 20,3″

Ova neočekivana promjena došla je kao “hladan tuš” za mnoge entuzijaste, ali istovremeno je otvorila vrata novim mogućnostima i inovacijama u Appleovom svijetu.

2 3

Unatoč početnom iznenađenju, aktualne glasine sugeriraju da Apple ima patent i za sklopivi iPhone, čak dva modela. Prijašnja izvješća su naznačivala da bi tvrtka planirala lansirati ovaj uređaj do 2027. godine, ali sada se čini da bi Apple mogao ubrzati proces.

Apple ipak ostaje pri microLED tehnologiji

Novija izvješća nagovještavaju da bi se sklopivi iPhone mogao pojaviti već 2026. godine, godinu dana ranije nego što se prvotno očekivalo.

1 13

Unatoč brojnim spekulacijama, još uvijek nema službene potvrde o obliku koji će Apple odabrati za svoj sklopivi iPhone. Hoće li to biti uređaj koji se sklapa poput knjige, slično Galaxy Z Fold modelu, ili će se radije o preklopnim uređajima kao što je Galaxy Z Flip, ostaje za vidjeti. Ipak, čini se da Apple ima patente za oba formata, pružajući tvrtki širok spektar mogućnosti.

Apple je predstavio 13″ i 15″ MacBook Air pogonjen M3 čipom

S obzirom na poznatu tajnovitost Applea kad su u pitanju novi proizvodi, malo se zna o konkretnim detaljima vezanim uz sklopive iPhone uređaje.

cc

Tvrtka nije službeno potvrdila njihovo postojanje, ali postoji obilje izvještaja koji sugeriraju da se takvi uređaji razvijaju. Ipak, pitanje je hoće li Apple u konačnici odlučiti objaviti ih ili ne.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina

Apple je nedavno napustio razvoj svog projekta automobila nakon gotovo deset godina rada i znatnih ulaganja. Ova odluka sugerira da tvrtka nije oklijevala odustati od projekata koji nisu u skladu s njezinom dugoročnom vizijom.

tekst2sl1
Apple iPhone Fold – render !

Stoga postoji mogućnost da bi Apple mogao zaključiti da sklopivi uređaji nisu u potpunosti u skladu s njihovim planovima, što bi dovelo do potpunog odustajanja od projekta.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Unatoč potencijalnim preprekama, čak i ako se sklopivi iPhone pojavi do 2026. godine, bit će značajno zaostao za Samsungovim sklopivim telefonima koji bi do tada bili već u osmoj iteraciji.

tekst1sl1 13

Samsung bi sigurno bio jak konkurent Appleovim prvim sklopivim telefonima, s godinama iskustva u razvoju i poboljšanju takvih tehnologija.

Apple: Sklopivi uređaj ipak nije iPhone

U zaključku, dok se Apple priprema za potencijalni ulazak na tržište sklopivih uređaja, ostaje vidjeti kako će se ta priča razvijati. S mnogo nepoznanica i spekulacija, jedino je sigurno da će budućnost tehnologije donijeti još mnogo iznenađenja i inovacija.

Najčitanije